Weekend…

Det låter ju fancy fancy haha! Vi var hos Måns föräldrar över helgen och åkte dit i fredag. Tilda var där redan sedan tisdag då farmor kom med tåget och hämtade henne. Så mycket som hon har sett fram emot detta! Enl. farmor så hade Tilda sagt att hon saknade mamma.

Dåligt ljust men hon ville visa upp den fins klänningen som mormor köpte till henne från Thailand. Hon vill vara som en prinsessa varje dag så hon har slitit ut de flesta av sina fina klänningar.

 

Lunch på Lilla Napoli i Falkenberg

Vi gjorde ett planerat stopp i Falkenberg i fredags. Måns hade boka 2st DEG, inte bord… Jepp PIZZADEG på den välkända Lilla Napoli. Deras pizzor är inte som svenska pizzor utan det är mycket filosofi och hantverk bakom, baserade på mycket experiment och jakten på den perfekta napolitanska pizza i vedugn med tunn botten och luftig rund kant. Deras pizzor är mjuka så de rekommenderar bestick.

Ett eget inlägg om Lilla Napoli kommer och ej sponsrat 🙂

 

Fyndade på Röda Korset

Hit åte vi till för Måns ville kolla efter gamla tavlor till hans pärlfigurer men det blev en nitlott då det inte fanns nåt kul eller passande tavlor som hans sist fyndade när det var halva rea-priset. Jag hittade däremot två stycken djupa tallrikar av märket Fyrklövern. Jag kan inte så mycket om servis och kända märken men googlade lite på de och två sånna kostar 225kr i startpris på Tradera! Dock inte samma serier men dessa står det bara Classic så det var svårt att googla.

Fyndade iaf för 10kr/st och efter att jag var därinne i max 5 minuter! Yeay vilket kap haha!

 

Fika på Skånskan Chokladverkstan

Under lördagen var vi på stan och Tilda ville köpa lördagsgodis med farfar. Det blev även en sväng till KappAhl med farmor. Sedan fikade vi på Skånskan Chokladverkstan. Jag åt faktisk en semla, min andra semla i år trots att jag har alltid sagt att jag inte är superförtjust i semlor MEN måste testa ju testa när det är hemmagjorda. De bästa semlor har vi i Göteborg och jag kan verkligen hålla med att Cederleüfs & Svenheimers har Göteborgs bästa semlor enl. GP.

Skånskan Chokladverkstan är ett omtyckt och välbesökt ställe kan jag säga. Det är alltid fullt här men ändå har vi lyckats få en plats.

Väl hemma igen chillade barnen med farmor och tittade i gamla fotoalbum medan de mumsade lördagsgodiset. Här pekade farmor på pappa Måns när han var i samma ålder som Tilda. De fick inte så mycket godis men det är alltid viktigt att de får varsin påsar. Lördagsgodis delar man inte med sig av 😛

 

Datorfixaren i mig kom fram…

Det finns alltid något som Måns föräldrar behöver hjälp med när det kommer till IT och de digitala prylar. Den här gången tog jag tag i att boosta deras laptop, fixade med internet och nu har de även en fungerande skrivare. Saker som är logisk för oss data- och teknikkunniga är ju rena rama skräckfilm för gamlingar.

Laptopen hade verkligen NOLL utrymme (0 byte) kvar så det gick inte att göra så mycket än att rensa. Måns mamma har försökt rensa bilder och filer men det var inte lätt att vet var man ska rensa. En genomgående diskrensning och tömning av interna temporära filer bör man kika in då och då. Nu fick de tillbaka hela 210gb av 270gb(?) och bara 150gb var loggfiler och annat som bara tog upp plats efter åratal av lagring!

Laptopen fick en rensning, ny antivirusskydd, malwareskydd, och flera program som det är egentligen bara jag som vet och kan haha men det är inget de behöver fixa. Installerade även ett program som att jag kan fjärrstyr deras laptop om det är något som de behöver hjälp med men svårt att förklara över telefonen. Advancerade saker men det är verkligen inte om man vet lite vad man gör. Dock fick jag rådfråga Johanna lite bara för att kontrollera att jag var på rätt spår 🙂

 

Den trådlösa skrivaren funkar nu också igen. Det var ju vara att ominstallera drivrutinen/programmet  för skrivaren och plugga in USB-kabeln och kör den traditionella vägen. Skrivare ville inte köra trådlös trots att den hade rätt ip-adress och nät. Jag lyckades fixa den trådlösa biten förra gången men det får bli en ny match nästa gången haha!

 

Mot Göteborg och fotbollen

Det blev lite mer datorfix på morgonen medan jag åt frukost, för att försäkra att alla uppdateringar är gjorda och wi-fi funkar nu i hela huset plus att skrivaren funka som den ska när svärmorn fick skriva ut något själv. Hoooray! Allt gick bra! Det jobbiga är väl om man inte vet vad man ska göra, leta och hur lång tid allting kan ta.

Frukost… hur äter du din ägg?
Jag gillar ångad ägg men också så här löskokt, mums! Gärna med soja eller Kalles Kaviar och mycket svartpeppar.

Vi åkte direkt till Tildas fotbollsträning och hade 15 min tillgodo så det var lugnt. Vi alla var med men jag satt med Prim i omklädningsrummet en stund efter att vi lekte på lekplatsen i denna iskalla dag i Göteborg. Det var sol hela vägen från Halmstad men asså, vi blev som isglassar efter 30 min i kylan. Jag pratade lite med en mamma också men bara om våra barn och fotboll haha.

 

Alla blev hungriga så ett stopp på Donken. Våra barn vill alltid ha chicken nuggets, pommes, äpple och äpplejuice…men just idag ville Tilda ha mjölk och kom med ett utlåtande att mjölken var inte så god som hemma! Vi köper nästa alltid röd mjölk.

Nu avslutar vi dagen med lite hemmagjorde pizza, faktiskt från pizza kit den här gången men vi hade tillbehör som prusciutto, mozzerella, parmesan, gouda, och champinjoner. Ingen orkar laga mat och fortfarande mätta.

Hoppas att du har haft en underbar helg!
Vad har du hittat på?