Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Watch your back – på med reflex i mörkret! (sponsrad video – IF)

Watch your back – på med reflex i mörkret! (sponsrad video – IF)
Lästid: 2 min

Ett viktigt ämne – din säkerhet i mörkret!

Igår kväll ringde Tildas farmor upp oss på FaceTime. Tilda är super frågvis nu och hon frågade farmor om vädret… “är det också mörkt hos dig?”. Farmor svarade att det var jättemörkt ute och klockan var ju bara 16. Vi försöker lära Tilda att man måste göra sig synlig nu när det är mörkt ute och vi måste leta fram hennes reflexväst kom jag på att vi hade.

Vi vuxna då? Hur duktiga är vi på att synas i mörkret? Jo, visst vill man vara snygg och inte vill man som vuxen ta på sig en reflexväst i neon över rocken men vi vill absolut vara noga med att de små ska synas bra i mörkret för att bilar eller annan fordon på gator och vägar skulle se. En liten “spöket Laban”-reflex syns inte även hur söt den än är! Så låt mig säga något som alla vi känner igen. Visst är det trendig med svarta jackor och skönt med musiken i hörlurar men med dessa två är ingen bra kombination, dock är det inet alla som förstår det. De gör det svårare för dig själv att höra och med ögonen som stirrar i mobilen samtidig som du går plus dina svarta kläder. Risken för att du ska råka ut för en olycka är ganska stor. 

Barn har färglada kläder och gärna med mycket reflexer på. Barnvagnen borde vi klä in den i ljusslingor för att öka synligheten. Jag själv däremot har nästan bara svarta kläder som jackor, byxor och skor. Inte en människa skulle se mig om jag inte går med mobilen framför ansiktet! Javisst, många går ju och håller på med mobilen samtidig. Nej, jag spelar inte Pokémon Go… jag använder mobilen som ficklampa ibland när jag går, för att någon skulle se mig.

Med detta inlägg vill jag visa er en film som IF i samarbete med Weekday tagit fram. Jag har självklart sett filmen och reflekterat kring ämnet. Jag hoppas att du vill ge 1 minut av din tid och titta. Tänker sedan gärna på hur du ska göra dig mer synlig i mörker under denna mörka årstid och att inga olyckor händer dig eller någon du tycker om.

 

November och december är de månader då flest fotgängare skadas och dör 40 procent av alla fotgängarolyckor sker i mörker. De senaste tre åren har 122 fotgängare omkommit i trafiken!

För att få fler att bära reflex under den mörka årstiden släpper If för tredje året i rad kläder som blandar mode med trafiksäkerhet under de mörka månaderna. Årets reflexkollektion är skapad av Weekday. Initiativet lanserades tillsammans med Ann Sofie Back och den prisbelönta reflexkollektionen Watch Your Back. 

/ Sponsrat inlägg i samarbete med IF

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge