Hann inte lägg upp så många inlägg om mat som vi åt i helgen men vi gjorde massa mat och bakade en del. Den nya köksassistenten fick många utmaningar hehe… Måns började göra sin texmexchillin redan i torsdags! En gammal kompis kom på besök å kolla på VM i fredags så Måns lagade tex mex och invigde tortillapressen som han fick av mig… Och Jonas Crambys Mackor till samlingen

image

Fredag: Jag lekte såklart bartender igen. Det blev en karaff med Cosmopolitan men inte på citronvodka utan Teguila, ni kan kalla vad ni vill eller Pink Margarita kanske? Vi har massor med oöppnade flaskor av Absolut Vodka men onödigt att öppna dem 🙂 Måns gjorde chili på högrev, syltade rödlök, svartbönröra och majstortilla å jag guacamole. Recept från Jonas Crambys TexMex från grunden.

image

Lördag: flankstek med lime å sallad. Vi körde lite som vi åt i Florens… Nästan som bisteca di florentina men inte 1 kg biff då. När vi var i Toscana så fick man bara det man beställde, så det var kött och sallad med lite lime till. Å det körde vi hemma i lördags och gott var det.

Jag klappade in lite smokey flingsalt på båda sidor, körde flanksteken i grillpannan å medium rare, lät köttet vila i 5 min utan folie innan jag skivade upp den. Köttet var mört och med lite svartpeppar och lime på, superb! Åt det med en sallad. Simpelt och gott sommarmat! Jag kände mig som en grottmänniska. Kött, kött, kött! Flanksteken var från Saluhallen i stan.

image