Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Vitlök – tips!

Vitlök – tips!
Lästid: 1 min
Jag är nog inte den första som gör så här med vitlök. Jag blev trött på ett köpa friterade vitlök. Ibland är det som att tugga på bark och jag måste köra en extra gång i matberedaren.
 
Om ni inte visste eller har inte testat att fritera vitlök så måste ni prova! Det är lite kul att experimentera med maten. Har ni frågor, tips eller annat så kommentera gärna!
 

Vad får man genom att fritera vitlök?

  1. Vitlöksolja
  2. Sotad vitlöksolja (kör tills vitlöken blir kolsvart)
  3. Vitlökskräm, vitlökssnacks
  4. Friterad vitlöksskal (mixa sönder sedan och lägg de i vitlöksoljan, använd som topping i dimsum eller i nudelsoppor mm.)
  5. Använd den färdiga vitlöksoljan till t ex aioli, sotad aioli…
  6. Slipper stinka…jo det är sant!
  7. ??? Det är bara fantasin som stoppar dig
 
Vill man inte fritera men vill göra vitlöksolja?
Kör i micro! Kör hela klyftor med skal i en matberedare och hackar sönder dem. Täck sedan med t ex rapsolja och kör i micro med lock på maxeffekt. Testa dig fram och med 1-2 min i taget. Ni vet bäst hur era micro funkar. Klart!
 
Gillar inte vitlök? Prova göra citrongräs-olja kanske?
 Sila oljan för en klarare olja!
 
Fritera de gyllenbruna eller kör de tills de blir svarta.
 
 
IMG_2728.JPG
Låt de droppa av och inte ligga kvar förlänge i oljan. Jag glömde bort dem och de blev en massa olja kvar inne i klyftorna.
 IMG_2802.JPG
Ät som snacks! Utan att stinka!
 
IMG_2710.JPG
 Sorry, kunde inte få en bättre bild. Försökte mortla de friterade vitlöksklyftorna till en kräm. Se Resultat nedan.
 
 IMG_2803.JPG
Här har jag tagit de mosade vitlöken och rört ihop med creme fraiche och servera direkt i en mortel.
Vi åt det med ugnstekt kylling.
Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge