Det har gått en vecka sedan Vinterbloggmiddag 2016 blev av och jag har inte hunnit berättat så mycket om kvällen men om ni har följt mig och #vinterbloggmiddag2016Instagram så har ni redan förstått att eventet blev superlyckad! ?

Emma & jag – Bloggevent by ES, gravida med bf 2016 ?

Eventet anordnades av PåSmällen-Emma och jag (Bloggevent by ES) i samarbete med Linda på L&M Events och Scandic Rubinen. Vi hade idén om en bloggmiddag redan oktober 2014 då vi körde vårt första butiksevent i samarbete med Change Lingerie i Frölunda Torg (läs HÄR!). Bloggmiddagen skulle ske någon gång under våren 2015 men det blev aldrig av. Tid och ork fanns inte då.

Jag & Linda från L&M Events, kolla in hennes ögonfransar ?

När Linda frågade om ett samarbete i oktober så funderade vi så klart. Jag nappade och Emma fick känna efter först. Det blev sedan Linda och jag som hade kontakt på distans och allting har skett via sms, mail och chatt! Vi har aldrig träffat eller känt varandra men så klart sett på något event. Och man kan ju undra…hur ska detta gå eller vem jobbar för vem? Vi blev kollegor och jobbade tillsammans mot samma mål, för att uppnå det bästa och med ett gott resultat. Emma hoppade på tåget och jag har alltid räknat med henne. Jag lurade nog in Emma grnom att hon fick ta del i de flesta diskussioner och brainstormade. Suget kom tillbaka haha! Men det visste jag! ? Sneaky bastard kan man lugn säga haha!

Sedan är det så klart att vi alla tänker olika och alla vi vill få sina viljor igenom. Emma och jag har kört på kvalitét och ”no poo in my bags” – motto! ? och det fortsatte vi. Arbetsfördelningen då? Inom event så finns det ALLTID något att göra. Emma gjorde t ex texter och bilder samt sköta sina sponsorer. Linda och jag jagade hotell i början för plats är det första vi måste ha ju och Linda lyckades ordna med Scandic Rubinen vilket var superp då Scandic Rubinen har något som heter Blogger’s Inn. En svit som är anpassad för bloggare! Så har man ett bloggjobb i stan så kan man ansöka om att få bo där helt gratis och i utbyte av en recension.
 #vinterbloggmiddag2016 Sponsorerna

Sponsorslistan blev över 350 rader lång och jag googlade efter nya företag som en tok och ville gärna ha med nya produkter och varumärken som vi och bloggarna kunde testa och förhoppningsvis gilla. Vi slutade med 60 sponsorer inkl. olika pr-företag som vi har haft kontakt med som har varit riktig servicemind och roliga att jobba med. Några sponsorer höll inte måttet så vi fick tacka nej till, några ramlade av i slutet och några kom i sista minuten som dagen före eventet samt produkter från vissa kom inte fram i tid. Sponsorerna kunde bidra med produkter till goodie bags och/eller en vinst med minst 400kr och upp. Den sammanlagda summan för  vinsterna var ca. 10000kr och 6800kr/ bags per bloggare! Vi tackar ALLA sponsorer så klart för detta.

Och jag överdriver inte…no shit in my bags liksom…verkligen! Vi hade välfyllda bags utan massor med reklamblad, rabattkoder men enstaka broschyer eller instruktionsblad. Det totalt värdet blev 106 600 kr som vi lyckades få ihop! Vi sade även att det är lite tramsigt att ha massor med goodie bags men det blev ju typ 8 – 10 stora som små bags men innehållet är lika mycket fast bara lite olika produkter från vissa företag, det var för att vi fick inte större påsar. Alla bloggare lyckades ta sig hem med alla påsar i behåll ?

Vi är supernöjda och jätteglada att vi Bloggevent by ES har sedan vårt första event ett gott rykte och fått bra feedback. Vi vill så klart fortsätta göra fler event och ännu bättre, inte bara bloggevent! Sedan är det nyttigt att jobba ihop. Vill man jobba ihop med en bloggvän så gäller det att hålla på ett jobbinvå som vilket jobb som helst. Många blir ju ovänner efter de att har gjort ett bloggevent på hobbyinvå. De största orsaker är oftast att man tänker olika och vill olika, vem gör mest, vem gör minst och vem tar åt sig mest äran. Alla vet hur mycket alla har bidragit med och det syns inte utåt förutom resultatet. Om det blir bra eller dålig så märks det då.

Även den här gången har vi samarbetat med duktiga Moments by Louise som har fotograferat oss under minglet i Blogger’s Inn. Fler inlägg med hennes bilder kommer ? Se även hennes Instagram @momentsbylouise!

Följ gärna oss på Facebook: Bloggevebt by ES och Thaimorsan
Följ oss på Instagram: @thaimorsan @pasmallen.nu @bloggeventbyes