Woohoo imorn blir det en vinkväll med ett gäng (blogg)vänner…Emma, Liselotte, Petra och Martina som ingen av oss har träffat och är vän till Johanna. Kul!

Johanna och jag drog igång det. Hon kan lite vin och jag kan lite mer. Jag har ju pluggat och allt men jag skulle bara tråka ut alla andra. Jag har tappat mycket i teorin för jag hinner inte håller vinkunskapen levande. Vin är levande 🙂

Priser: 99-79-179-99-99-104 SEK

Vi ska titta, sniffa och smaka vinerna, rosé och vita. Jag har plockat ut ett antal viner runt 100kr/st som ska vara bra (googlat) och inte finns att få tag på Systembolaget. Så det är lite spännande, kul och lyxigt. Det kan hända att jag byter ut ett rosé mot ett populärt rosévin som finns på Systembolaget. Vinleveransen kommer till dörren ikväll mellan 18-22.

Det kommer i alla fall bli kul! Sen ska vi så klart ha lite lättare tilltugg och ostar också som passar till vinerna. Allting till självkostnadspris. Det behöver inte bli dyrt med vinprovningar men räknar med max 300kr/pers för mat och vin.

Priser: 79-79-79-199-99 SEK

Jag blev lite vild med beställningen så det blev tre blandlådor med 18 flaskor och 11 olika viner. De röda vinerna är till svärisar och mig.  Torbreck som kostar 199kr valde jag till köttet på restaurangen (där de tog för 495kr!) i lördags. Svärmorn blev fräls i detta vin och vill ha några flaskor av dem. Dock smakade min rare köttbit ingenting och fick salta som fasen för att matcha upp till det smakrika vinet. Kunde ju inte veta hur maten skulle smaka och att man brukar ju välja ett vin efter maträtten och matcha smakerna. Svårt det där.