Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Vill inte växa mer

Lästid: 2 min

Min 3 åring säger att hon inte vill bli stor!

Inatt sov jag med båda barnen i Tildas rum. Prim somnade först i vårt sovrum medan Tilda hade en maktkamp med pappa som flydde till soffan. Då fick jag rycka in och hon ville sedan att jag skulle läsa en saga. Tilda valde Askungen. 

Det var lite mycket text i boken och Tilda överlistade mig när jag inte läste allt. Hon visste också att det heter “text”. Jag läste dock på mitt sätt och vi pratade istället kring Askungens olika “situationer”. Det här med att hon hade en mamma som dog tidig, pappa skaffade sig en ny fru, pappa dog (som Tilda tillade med “när han var och jobbade”) och Askungens låtsas-mamma och två låtsas-systrar var elaka.

Tilda, 2 juni 2014

Tilda pratade mycket om allting och kan redan hela sagan. Hon berättade att man måste vara snäll, städa efter sig (något hon själv är dålig på hehe), att man måste hjälpa till och Askungen ska gifta sig och ha kalas.

Sedan berättade Tilda att hon inte ville växa mer, att hon inte vill bli stor. Min 3 år och 9 månader säger att hon inte vill bli äldre! Hon vill vara liten och vara med mamma och pappa men hon vill gifta sig med pappa! Hon har frågat pappa “vill du gifta dig med mig?” När jag hörde det sade jag att det funkade inte så, att man gifter sig inte med sin mamma eller pappa. Pappa undrade då vem ska mamma gifta sig med då?

Man får träffa en pojke eller flicka och gillar man varandra mycket så kanske man gifter sig men man behöver inte gifta sig för alla vill inte gifta sig… mamma och pappa är ju inte gifta, förklarade jag. 

Då svarade hon “på låtsas jöö” med en förklaring “när man gifter sig så får man ett stort kalas, som faster Maria!“. Jepp. Kalas, tårta och presenter alltså. 

Tilda är så frågvis och hon är duktig på att svara också. Det här med “varför”… det blir många varför på en dag. Så jag och min 3-ring hade en rätt så meningsfull konversation. Jag undrade då varför hon inte ville växa mer förutom att hon ville vara med mamma och pappa. Jag fick inget riktig svar än att hon vill vara liten. 

Jag berättade då att när hon blir stor så kommer hon vilja vara med kompisar mer än mamma och pappa, flyga till Thailand och ha rolig utan oss, köra bil och mycket som man kan göra som vuxen, man får då också hjälpa till och städa, tvätta och diska… fika mer och jobba.

Nej hon vill inte växa mer 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge