Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Vill ha “nåt mer”

Lästid: 1 min

Det är inte alltid lätt att veta
vad ett barn vill men oftast så förstår en mamma sitt barns språk och meningar. Dock kommer det till en punkt där när de små får för sig saker som de själva inte vet vad de menar eller vill.

Igår var det så med Tilda. Vid läggdags så storbölade hon för absolut ingenting. Hon satt på sängen, upprepade meningen och det hela trappades upp till ett litet hysteri…för att vi inte förstod henne. Det var ju inte heller lätt att förstå när konversationen gick så här:

Måns: Tilda? Vad vill du ha? Välling, Ipad eller nåt mer?

Tilda: jag vill ha nåt meeeeer!
Måns: vad vill du Tilda?
Tilda: JAG vill haaa nåt meeeer! *buhuhu*
Måns: vad vill du ha?
Tilda: jag viiiill haa nåt meeeer!
Jag: vi vet inte vad du vill Tilda…

Efter ett tag förstod jag! Sa det till Måns att hon ville nog ha “nåt mer”. Öhm… hur förklarar man att “nåt mer” inte finns? Eller vad “nåt mer” är? Hur pratar man ur denna situation?

Jag: “nåt mer”? Vad är “nåt mer” Tilda?
Tilda blev lite frustrerad: nåt mer, nåt mer!

Då sa jag att hon skulle komma till soffan och sitta med mig.

Jag: Kan du visa vad du vill? Var finns “nåt mer”? Finns det i kylskåpet?
Tilda: nej..,
Jag: finns det i köket? I Tildas rum? Kan man äta det?
Tilda blev tyst och funderade lite: nej…

Det tog ett tag tills hon kom på andra tankar.

Måns brukar fråga Tilda “Vill du ha nåt mer?” och hon har alltid förstått frågan… tills igår som hon själv bestämde att “nåt mer” är något…men vad?

Inte lätt att vara 3 år, supertrotsig och alltid smått frustrerad.

  

Print Friendly, PDF & Email

3 kommentarer om “Vill ha “nåt mer”

 1. Men åhhh vilken snygg skinnjacka Tilda har! Var har ni köpt den????

  Jag känner igen det där med kommunikationen. Lucas blev helt galen när jag inte sa “det är nos”. Vi vet inte vad “nos” är för nåt, men han vill ju gärna att man ska upprepa det han säger, men det är ju svårt när han säger något man inte förstår. Tillslut sa jag “det är nos”, men då var han fortfarande inte nöjd. Förmodligen för att jag inte uttalade det helt rätt, men hur skulle jag kunna säga rätt när jag inte hade en aning om vad “nos” var för nåt? Så jobbigt ibland, särskilt för att Lucas har noll tålamod med sina stackars föräldrar haha!!

 2. Pingback: Hugger rejält nu

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge