Först var det ”Snoppen och Snippan” som SVT Barnkanelen och programmet Bacillakuten kom med, som har fått starka reaktioner runt om i världen. De tyckte nog att vi svenskar är lite udda som låter våra barn se på en dansande snopp och snippa till svängiga musik. Kul och bra tycker vi…tycker jag. I Thailand så pratar man inte ens om nåt sånt. Isf inte på ett lärorikt sätt. Biologi, vad är det? Något man får lära sig på universitetet typ…å då menar jag också bakom skolbänken.

Här hemma så har Tilda sagt ” Mutten”…! Det var inte jag som lärde henne… När hon vill sitta med när jag går på toa å kissar och hon ser mig torka min ”framstjärt” … Så säger Tilda ”inte pija mammas ljumpa” å skakar på huvudet medan hon själv sitter på sin potta. Det är dock inte så bra när pappa går runt i kallingar här om dan å hon plötslig försökte nypa hans privata-ajabaja-del… 

Barn är nyfikna. Det är bara lära de att vara medvetna om sina kroppar. Nu har programmet Bacillakuten gjort det igen, det var det jag skulle visa. 

Nu lär vi våra barn ” hur barn bli till!” á la Bacillakuten! 

Kolla in här! Och säg gärna vad ni tycker 🙂

http://youtu.be/KMMYKWOgjcY

Och här kan ni se Snoppen och asnippen och digga med…yeah!