Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Vi ska till KUBA! 

Lästid: 2 min

Om mindre än en månad är vi i KUBA!

Tilda sade igår när hon skulle sova, att hon drömde om Kuba. Jag frågade vad hon drömde om… att vi badade. Hon har sett bilder på Kuba och ser fram emot resan. Hon pratar om det varje dag nu. 

Bild: Ving


Men är vi inte kloka då? 

Ska vi inte vänta? Ingen har missat att det har varit orkan Irma och Maria styrka 4-5 som härjade över Karibiska öarna, Kuba och Florida. Men vi kommer att åka. UD hade inte avrådit att åka till Kuba efter orkanen hade slagit över så vi åker. Vi blir ett stort gäng på 8 vuxna och 4 barn. Det är svärmors drömresmål som vi alla får ta del av. Vi ska resa med Ving och flyga med Thomas Cook. Det ska bli 4 dagar i Havana och 10 dagar i Varadero. Varadero, 2-3 timmars från Havanna. 

Bild: Ving

Kuba har överlevt 187 orkaner sedan 1960 enl. Havana Times. Läste där att el och vatten kom tillbaka fortfare än vad Florida kunde fixa. Så just nu ser det ljust ut för Kuba som har återinstallerat och vår resa blir av. Nu låter jag säkert egoistiskt enl många, att vi tänker på ”oj finns Kuba kvar? Kommer vi ha mat där? Kommer vi kunna bada?”, ”är det Havana Club i Mojito?”… Är vi egoistiska?

LÄS MER: Hurricanes: Eastern Cuba Getting Hit The Hardest Of Late – Havana Times

Jag har växt upp med översvämningar när jag var barn i Thailand och det var flera gånger om året det hände. Ingen tänkte då ”oh nej” utan det var en del av livet och vi överlevde varje gång. Jag minns att satt och tittade på när vattnet steg och trängde upp mellan träspringorna i golvet. Sedan drog jag fram min badbalja och paddlade rund i huset och fångade in guppiefiskar i en burk. Vi samarbetade, pumpade ut vattnet ur huset och livet rullade på som vanligt.

Bild: Ving


Turismen gynnar landet

Inget land i världen har förändrat så dramatisk av den inhemska turismkartan som Kuba. På bara två decennier har Kuba fått ett ansiktslyft som numera lockar ca. 3 miljoner utländska turister årligen.

Den bästa hjälpen Kuba kan få är att utländska turister fortsätter resa till Kuba och spenderar pengar så att de kan återgå till det normala igen.

Bild: Ving

Sol Palmeras i Varadero
Skadorna på hotell Sol Palmeras i Varadero som vi ska bo i 10 dagar har varit minimalt, typ några krossade fönster, skönt för de i Varadero. Det är ett all inclusive hotell och vi är en stor grupp så därför bäst att köra detta med all inclusive. 

Har du varit i Kuba? Berätta gärna och tipsa gärna. Vad bör vi tänka på, inte missa att se och äta etc. 

Nu ser vi fram emot resan till KUBA! 

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar om “Vi ska till KUBA! 

  1. Hej! Tips som jag hörde av en vän som var där ett par år sedan är att det lönar sig att ta med all kosmetika från Europa (t.ex. solkräm, after sun, mediciner och också tamponger, blöjor etc.) eftersom sånt är jättedyrt där. Åtminstone ett par år sedan så var det fortfarande svårt att få tag på helt normala produkter i affären, t.ex. yoghurt fick man köpa en burk/pers. eftersom det var brist på det. Kan bara vara bra att veta i förväg och ta i beaktande. Hoppas ni får en härlig resa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge