Om mindre än en månad är vi i KUBA!

Tilda sade igår när hon skulle sova, att hon drömde om Kuba. Jag frågade vad hon drömde om… att vi badade. Hon har sett bilder på Kuba och ser fram emot resan. Hon pratar om det varje dag nu. 

Bild: VingMen är vi inte kloka då? 

Ska vi inte vänta? Ingen har missat att det har varit orkan Irma och Maria styrka 4-5 som härjade över Karibiska öarna, Kuba och Florida. Men vi kommer att åka. UD hade inte avrådit att åka till Kuba efter orkanen hade slagit över så vi åker. Vi blir ett stort gäng på 8 vuxna och 4 barn. Det är svärmors drömresmål som vi alla får ta del av. Vi ska resa med Ving och flyga med Thomas Cook. Det ska bli 4 dagar i Havana och 10 dagar i Varadero. Varadero, 2-3 timmars från Havanna. 

Bild: Ving


Kuba har överlevt 187 orkaner sedan 1960 enl. Havana Times. Läste där att el och vatten kom tillbaka fortfare än vad Florida kunde fixa. Så just nu ser det ljust ut för Kuba som har återinstallerat och vår resa blir av. Nu låter jag säkert egoistiskt enl många, att vi tänker på ”oj finns Kuba kvar? Kommer vi ha mat där? Kommer vi kunna bada?”, ”är det Havana Club i Mojito?”… Är vi egoistiska?

LÄS MER: Hurricanes: Eastern Cuba Getting Hit The Hardest Of Late – Havana Times

Jag har växt upp med översvämningar när jag var barn i Thailand och det var flera gånger om året det hände. Ingen tänkte då ”oh nej” utan det var en del av livet och vi överlevde varje gång. Jag minns att satt och tittade på när vattnet steg och trängde upp mellan träspringorna i golvet. Sedan drog jag fram min badbalja och paddlade rund i huset och fångade in guppiefiskar i en burk. Vi samarbetade, pumpade ut vattnet ur huset och livet rullade på som vanligt.

Bild: VingTurismen gynnar landet

Inget land i världen har förändrat så dramatisk av den inhemska turismkartan som Kuba. På bara två decennier har Kuba fått ett ansiktslyft som numera lockar ca. 3 miljoner utländska turister årligen.

Den bästa hjälpen Kuba kan få är att utländska turister fortsätter resa till Kuba och spenderar pengar så att de kan återgå till det normala igen.

Bild: Ving


Sol Palmeras i Varadero
Skadorna på hotell Sol Palmeras i Varadero som vi ska bo i 10 dagar har varit minimalt, typ några krossade fönster, skönt för de i Varadero. Det är ett all inclusive hotell och vi är en stor grupp så därför bäst att köra detta med all inclusive. 

Har du varit i Kuba? Berätta gärna och tipsa gärna. Vad bör vi tänka på, inte missa att se och äta etc. 

Nu ser vi fram emot resan till KUBA!