Hur många gånger kommer vi att lura våra barn? Lite vita lögner skadar väl inte? Tandtroll? Imorn blir det teater, och så blev det inget… 

Tilda ligger just nu i feber. Hon har varit på förskolan alla tre dagar halleluja! Och så kom hon hem med feber… På kvällen dagen innan förskolan så brukar vi prata och bygga upp förväntningar typ ”vad kul det ska bli med förskola, träffa kompisar, äta god lunch och så ska vi handla när mamma/pappa kommer och hämta”. Då brukar Tilda vara jätteglad och pratar vidare t ex ”leka med klossar och måla…”. Inga problem. När morgonen kommer så ”neeej jag vill viiila mer! Vill INTE till dagis!”

Idag ville hon inte klä på sig som vanligt men när mamma ryckte in så blev det fart. Då sa hon till och med hejdå med slängpussar! Hon var riktig glad. Idag skulle hon på teater med förskolan och måste vara där 8:50. Olyckligt nog så hade förskolan sms:at 08:05 och att det blev inställd pga kort om personal. Detta såg jag när pappa och dotter hade gått. Det är oftast kort om personal där… Och oj vad Tilda blev ledsen enl. Måns. Hon trodde även att pappa skulle gå med på teatern. Det blev varken teater, lek eller pappa. 

JAG har även lurat Tilda en längre tid… att tandtroll skulle komma om hon inte borstar sina tänder. Det har gett effekt efter ett års prat om tandtroll och under ett år har det gått sisådär med tandborstning. Jag blev lite förvånad att Tilda hade inga hål och allting var finfin när hon besökte tandläkaren. Nu är hon ganska angelägen om att borsta sina tänder och brukar säga ”pappa kom kom, jag vill borsta tänderna så tandtroll inte kommer ta Tilda!”. Jepp, vi är duktiga på att lura vårt barn. 

Vi lurar våra barn… på gott och ont…och vi kommer att göra de besvikna många gånger om.