Vem tycker du ska vinna?

Lästid: 5 min

Härnedan presenteras finalisternas svar.

På nåt sätt så ville inte texten lägga sig som jag vill. Hoppas ni har överseende för detta.

 

 

De TRE finalisterna har svarat igår innan kl.21, här kommer deras svar. 

De tävlande har fått svara på dessa frågor!

  1. Vad heter Smarteyes senaste kollektion? Hur många modeller i kollektionen finns det att välja bland? Berätta gärna kort om kollektionen med egna ord. (Svaren finns hos Smarteyes!)
  2. Utslagfråga: Om jag startar en restaurang, vad ska den heta? Typ av restaurang och mat? Vad måste/vill du ha i menyn? (Ordet är fritt, jag har inte skrivit om det i bloggen)

De ska motivera fritt, 250 ord mer eller mindre och maila in sina svar innan kl.21.

Här kommer de tre finalisternas svar! Jag har dessutom låtit andra personer utse vinnaren utan att veta vem som har skrivit vad.  

Finalist 1: 1. Elements Collection och finns i 21 olika modeller är lite retro med massa färg. En kollektion som passar ung och gammal, modelejon och bohem. Själv gillar jag eko linjen med trä, H195, min personliga favorit! Naturvänlig och miljövänligt, det är unikt.

2. Du borde ha ett namn som klingar, ett namn som står ut och blingar.
Jag kan tänka mig något med mat, det vore kanske smart.
Du kan ju verkligen laga, jag tror ingen skulle klaga.
Cajsa Warg “körde man tager vad man haver”, du kunde köra “smart mat, självklart”.
Gå inte på datum och hållbarhet, gå på känsla och ätbarhet.
Lite “cross kitchen” över gränsen, det borde stå på licensen.
En skylt i neon och vita dukar, gästerna äter och slukar.
Jag ställer mig gärna på gästlistan nu, även om du inte öppnat ännu!

 

Finalist 2: Smarteyes senaste kollektion heter Elements och har 20 olika modeller. Det är moderna retro bågar i spännande, roliga färger i både tjocka och smalare modeller.

Helt inne på en thailändsk restaurang, kanske därför att jag gillar asiatisk mat men är inte så hemma på just thai men nyfiken. Mina favoriter inom asiatiskt är nudlar, vårrullar och kycklingrätter så det hade jag absolut velat se på menyn. Och phad thai som jag förstått som thailändskt, men aldrig smakat. Så det hade jag gärna gjort.

Men hela tanken är väl som en familjerestaurang med gamla familjerecept, som funnits med länge och som lagas på klassiskt vis med riktiga thailändska ingredienser. Husmanskost från Thailand om man säger så. Detta väcker min nyfikenhet och hade varit spänd på att besöka en sån restaurang. Får själv lite känslan av bakgrundshistoria från någon film/bok, men eftersom jag älskar både och får jag låta mig inspireras så..
Och namnet på restaurangen så är det också som jag skrev tidigare, tycker ditt namn är så fint så tanken går till “Siranees kök” eller “Restaurang Siranee”. Inte alla som vill ha sitt namn, så kanske “Det thailändska köket” eller “Thai köket”. Första förslaget blev dock lite långt..

Finalist 3: Elements Collection heter deras senaste kollektion. Det är 20 olika modeller som är så galet snygga. De är återvinningsbara och det gör dem så mycket snyggare faktiskt. Har flera favoriter och nästan lite panik när några av dem redan är slutsålda.

Du skulle nog skapa en thairestaurang med influenser från både det thailänska köket som det svenska.
Ja kanske lite pasta och italiensk skulle hänga med. Skulle vara en häftig upplevelse att besöka.
Ja namn: In my Tummy ( i min mage) eller varför inte ditt bloggnamn: Thaimorsan
Thai in Tummy. Haha Jummy in my Tummy
Tildas kanske.
Otroligt svårt med namn. Absolut till företag/restauranger.
Vill inget annat än att vinna just nu
En dröm så det inte går att beskriva.
Så mycket fina glasögon till denna nyblivna glasögonorm.
Insett att man inte “bara” kan ha ett par, man måste ha flera.
Så man kan skifta precis som i livet. Man har olika dagar med olika färger.
Så fungerar jag
(Uppdatering, finalistens rim hade fallit bort i wp-appen. Bevis på att detta kom i tid finns i mailet om något vill inspektera!

Behöver nya glasögon nu i vår , som passar mina skor, min jacka och mitt hår.

Slippa huvudvärk och även kunna se.

Det är inte illa om jag får be.

Roliga, klassiska och färgglada par.

Som passar året runt och alla dess vackra dar.

Nu kommer jag vara galet nervös resten av dagen. Men sååå glad för att ha kommit såhär långt. Tacksam.
VEM TYCKER DU SKA VINNA? 
Mina kommentarer: 
Smarteyes senaste kollektion heter Elements Collection i retroinspirerande design. Plasten är nedbrytbar och kan bli ett med naturen. Mer om detta finns på Smarteyes.
Hur många modeller finns det i Elements Collection?
Det var två finalister som svarade 20 st! Detta finns att se i dagsläge på Smarteyes hemsida och Facebook. Finalist 1 svarade däremot med 21st och även skickat med bevis på detta (Eyemag Feb 2015).
I utslagsfrågan fick finalisterna skriva fritt om något jag inte har bloggat om eller berättat om tidigare.
Mina tankar om att starta eget finns men helst ska det vara inom mat & event. Jag har aldrig jobbat i en thairestaurang och jag lagar inte ofta thaimat men när jag väl gör det så blir det äkta thai. Någon thairestaurang blir det inte.
Företagsnamn som Siranees Kök eller Thaimorsan kan jag tänka mig, enkelt. “Tildas” finns redan i närheten och det är sant!
DET ÄR EN STOR VINST. Hade jag vunnit skulle jag dela med mig till någon av er som har tävlat. Sånt är jag. Så tycker jag. Ni känner inte mig. 
Jag har låtit svärmorn välja en vinnare. Jag kommer även kontakta Smarteyes och uppdaterar dem. 
 
VEM TYCKER DU SKA VINNA?
Vinnaren presenteras MÅNDAG 16 mars 2015 (utan ändringar!). 
FYI! Finalisterna informerades och har samtyckt allt innan inlägget publicerades!!!
Nu ska jag avnjuta en helg på tumanhand med min sambo på hotell!
Uppdatering från hotellrummet: Jag har låtit svärmorn välja en vinnare.” OCH jag frågade “VEM TYCKER DU SKA VINNA?”. 
Behöver jag även ge en lista på vilka som tyckte vad? Vilka som valde vad? Alla har fått säga sitt och vissa har fått mycket utrymme i bloggen eller tagit mer plats än andra, vissa har bett om ursäkt pga en dålig dag och vissa vägrar ge sig. Vissa är barnsligare än andra. 

I detta inlägg är det tänkt att ni läsare får gärna välja den finalisten ni gillar bäst. Allt annat som inte har med FINALIST 1-2-3 och deras svar att göra, kan ni behålla för er själva. Var snäll mot varandra! För allas trevnad. 

Ha en trevlig kväll. 
Tags: No tags

18 Svar

Lämna en kommentar

CommentLuv badge