Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Giveaway 1: Svensk Fågel Kit

Lästid: 1 min

Den här veckan har jag ordnat 3 olika giveaways!

Först ut är ett kitt för den matlagningglada från SVENSK FÅGEL! Vinn till dig själv eller ge bort som julklapp!

Allt du behöver göra är att kommentera ditt svar i bloggen:
VILKEN ÄR DIN FAVORIT RÄTT MED KYCKLING?

(Något som du har ätit på restaurang, hemma hos någon, lagat själv? Vill du får du gärna berätta mer. Jag förväntar mig inte att alla ska svara TOM KHA GAI hehe :p )

Tävlingen avslutas ONSDAG 9 DEC kl. 21. 
Vinnaren presenteras i bloggen. EN vinnare! Glöm inte att fylla i ditt mail!

Tipsa gärna om tävlingen i din blogg, Facebook, Instagram och dela gärna inlägget men det är ej obligatoriskt.

Lycka till!

Kittet innehåller:
Kycklingcheckar på 200kr
Förkläde
Balsamico
Olivolja
Salt & peppar
Rosmarin
Timjan
Salvia

Innehållet har ett totalt värde på 500 kr

Tävlingen presenteras i samarbete med Svensk Fågel och Gula Pippin! #gulapippin

Print Friendly, PDF & Email

36 kommentarer om “Giveaway 1: Svensk Fågel Kit

 1. Vilken rolig tävling 🙂
  Min favoriträtt är (trumvirvel) Ketchup och curry kyckling. Det låter tok äckligt men är svingott. Man rör ihop ca (minns ej exakt) 3dl ketchup med 3tsk (ta ej msk, har gjort och det blev starkt!) curry. Bre det på skivad kycklingfilé (2-3 delar per filé) och in i ugnen på 175gr i 20 min. Ut med den och häll över matlagningsgrädde och sedan i ugnen i 40 min på 200 (kan vara 220) grader! Tok gott! Serveras med ris och grönsaker! Flåt mitt dåliga minne för exakta måtten 🙂

 2. Min favoriträtt med kyckling är en orientalisk variant jag brukar göra. Man låter delade kycklingbitar ligga en timme i marinad gjord på soja, pressad lime, vitlök, hackad chilifrukt, lite socker och vatten. Sedan steka upp. Koka nudlar. Rör ihop 🙂 Brukar ibland även koka broccoli och lägga ner

 3. Min favvorätt, alla gånger, är färskostfylld kycklingfile som är baconlindad. Serverad med ugnsrostade grönsaker och en balsamvinägerreduktion. LOVELY!

 4. Men åh! Detta hade passat oss utmärkt eftersom vi äter kyckling var och varannan dag här hemma 🙂 Svårt att bara skriva en favoriträtt! Men en kycklingrätt jag aldrig glömmer är när jag var i Spanien för många år sedan.. Vi satt på en uteservering precis nere vid vattnet och jag fick in en mandelspånspanerad kycklingfilé med färska grönsaker och en helt underbar sås med olivolja, citron och massa gott i.. Det vattnas i munnen på mig när jag tänker tillbaka på den kycklingen!

 5. Min kycklingfavorit är den mest lättlagade: stek kycklingfiléer, krydda med tandorikrydda, koka ris och ha en klick gräddfil till. Lätt som en plätt i småbarnskaoset och hela familjen gillart

  Mvh Johanna

  P.s vill man lyxa till det kan man göra en god sallad till

 6. Min favoriträtt är kycklinggryta med champinjoner och bacon. Jag brukar gå på känn, men har i creme fraiche, grädde kycklingbuljong, reducerat vitt vin, champinjoner, bacon och så klart kycklingfilé skivad i tärningar. Och vitlökspulver, salt och peppar – det blir MAGISKT!

 7. Hel majskyckling i ugn med salviasmör, potatis och syrligt marinerad och friterad salvia det gott faktiskt !!
  Hoppas jag vinner

 8. Jag bara älskar Kyckling så det äter vi ofta här i Frisbergska huset 🙂
  En favorit är Pitabröd som fylles med strimlad stekt kyckling med massor av babyspenat och grön/röd/gul paprika en stor skivad gul lök och 2-3 pressade vitlöksklyftor, detta stekes i strimlor och det kryddas med salt /peppar/Cayennepeppar, sedan gör jag en egen Guacamole till på 2 avocado 2 skalade tomater 3 matskedar majonäs , 2 vitlöksklyftor och citronsaft efter tycke och smak detta köres i blendern till en slät massa och smakas av med salt och lite cayennepeppar, sedan värmes pitabröden i brödrosten och fylles med kycklingblandningen och en stor klick guacamole på toppen, detta är så gott och ungarna formligen älskar det, pitabröden värmes efter hand för det är godast när de är spröda och lite varma. Bon Apetit!! 🙂 <3

 9. Finns så mkt gott med kyckling! Men min favorit av den jag lagar själv är kyckling i curry. Gör den med rätt stark curry, vitlök och mkt grädde 🙂

 10. Hela min familj älskar kyckling,
  Helst äter jag en lchf rätt med kyckling, feta ost, röd paprika och stora vita bönor.
  Bara lägg det i en ugnsfast form och häll på grädde, krydda med salt, oregano och basilika in i ugnen ca 200c ungefär 30min.
  Sedan är det bara att njuta.

 11. Stekt panerad kyckling med ris och sweetchilisås och broccoli är min favorit. 🙂

 12. Här äter vi kyckling som bara den! Min favorit är nog en lchf kycklinggratäng jag gör! Mmmh! 🙂

 13. Åh i vår familj älskar vi kyckling, så bra råvara att alltid ha hemma då man kan göra så otroligt mycket med den.
  Älskar wook, Caesarsallad med hemmagjorda krutonger och egengjord dressing. Under vinter gör vi en soppa på kyckling, grönsaker vi har hemma, chili, ingefära och vitlök, skrämmer bort alla bacillerna med den härliga styrkan av ingefäran.
  Men en klassisk kycklingrätt som alltid går hem hos mig är Kyckling med ris och currysås.
  Håller tummarna!

 14. Älskar verkligen kyckling i alla former, men favoriten är nog kyckling klubbor som jag penslar med olja och kycklingkrydda och steker i ugnen. Serverat med ris och champinjonsås på färska champinjoner.

 15. Oj det var inte enkelt. Gillar kyckling så mycket och har så många favoriter men beer can chicken är nog ändå nr 1

 16. Här kommer nåt enkelt med bankad fylld kyckligfilé, fick en enkel idé.
  Tina kycklingen och gör så här, fetaost och soltorkad tomat i burk med kryddor hälls i bunken där.
  Hacka och mixa ost och tomat, rulla fileerna fyllda med röran på ett fat.
  Stek rulladerna i en panna, kan vara lite svårt att få röran att stanna.
  Vill du ha mer sås, tillsätt lite creme fraiche och grädde på slås.
  Servera med valfritt tillbehör, det är bara du som avgör.

 17. Min favorit är kyckling i god sås. Kyckling läggs i en sås gjord av grädde, creme fraice, soja, sambal, vitlök, salt och peppar och långlagas 2-3 timmar på 175 grader i ugn. Underbart gott!

 18. Både jag och sonen är helt galna i kyckling, så här hemma äter vi det ofta!

  Khevin som han heter har fått upp intresset för mat, och vill gärna laga själv.
  Han experimenterar mycket och följer inga recept.
  Dock brukar han strimla kyckling och grönsaker som han gillar. Steka detta tillsammans med vitlök och kryddor.
  Därefter häller han på lättcreme fraiche och så får det puttra lite.
  Till detta älskar han att servera bulgur.

 19. Jag älskar kyckling och det mesta är gott, men en favorit är traditionella flygande jacob. Mums! Den passar både barn och vuxna här hemma och så brukar vi bjuda på den om vi blir många. Vi skippar dock banan i, godare utan. Delar på fb som Lottiz Törnqvist

 20. Jag älskar kyckling i alla former !

  Favoriten är dock honungsmarinerade, grillade kycklingfileer med tropisk sallad ( mango, vattenmelon, tomater, salladsblad, rödlök, fetaost och vinegrett ) och tzatziki.
  Det får mig att tänka på sommar året runt !
  Och blir det några rester över – ja då är jag den första att paxa en matlåda !

 21. Min absoluta favorit alla tider är kyckling Satay, kyckling och jordnötssås är bara sååå gott!

 22. Jag tycker det är godast med helstekt kyckling. Fyller den med salt, peppar, persilja vitlök, citron och en klick smör. Sen knyter jag ihop den så det inte rinner ut. Smöret smälter och brukar läcka ut men det blir en god såssky av det.
  Jag blandar SmörRapsolja med salt, peppar, vitlökspulver, citronsaft och lite andra olika kryddor beroende på humör. Sen steker jag den i ugnen på lite lägre temperatur.
  Blir saftig och jättegod! Såsen gör jag av skyn och den är himmelsk med gräddmjölk och en liten klick gelé.

 23. Denna som bara heter kycklingratäng! Mums!
  500 g kycklingfilé
  1 msk soya
  1 st röd chili
  1 hel purjolök
  2 msk vetemjöl
  1 dl grädde
  1 dl chilisås
  2 dl vatten
  1 köttbuljongtärning
  1/2 msk sambal oelek
  riven ost

  Börja med att strimla upp pujolöken. Använd så mycket du bara kan, gärna det gröna också om det är fräscht. Skär upp fläskfilé i strimlor. Hacka chilin fint, om ni vill ha det lite extra starkt hackar ni med kärnorna också annars plocka bort dem.
  Stek fläskfilé i lite smör så de får en fin yta. Lägg i purjolök och chili och låt de fräsa med tills de är mjuka.
  Blanda ner vatten, soya och buljongtäning och koka ett par minuter tills tärningen löst upp sig. Häll därefter i chilisås, grädde, mjöl och sambal oelek. Koka i ca fem minuter tills såsen tjocknat lite. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer av sambal oelek om ni vill ha mer styrka. Strö över riven ost av valfri sort och gratinera i ugn på 225 grader tills osten har fått fin färg, ca 20 min. Servera med ris

 24. Åh min favorit är BeerCan Chicken. Så saftigt och gott!

 25. Pingback: Giveaway 2 - Uppesittarkväll kit med ATG - Thaimorsan
 26. Min favorit kyckling rätt är en thailändsk rätt som jag bjuder ‘nya’ vänner på när dom kommer över på middag. Det är en rätt som heter ” Ha mok” som egentligen ska göras med fisk, men med kyckling går det lika bra. Det är billig, snabb och enkelt att laga!
  Vinner jag kitet väljer jag att ge bort den till en vännina som tack att hon skickar barnböcker till mig.

 27. Chicken Vindaloo är helt klar en favorit här hemma. För att inte tala kycklingen i sig som basvara. Vi äter det minst 4 ggr i veckan här hemma & vi tröttnar aldrig! 😀

 28. Vår favorit är kyckling inlindad i parmaskinka och en sås till det som smaksätts med balsamvinäger, kycklingfond, grädde, oregano och vitlök. Enkelt och supergott!

 29. Jag ÄLSKAR kyckling men jag är ingen mästerkock. Så min favorit är färdiggrillad kyckling. Köper det minst 2 gånger i veckan. Vinner jag så ska jag börja göra egna kycklingrätter. Lovar 🙂

  Följer på Instagram @koffeg

 30. Hejsan!
  Har jag tur nu, så ska min älskade dotter få den fina vinsten av mig. Hon har kämpat så med sin svåra cancer och behöver muntras upp lite. Hon skulle bli så glad om jag fick överlämna det fina kitet till henne. Så nu håller jag tummar och tår att jag den fina vinsten får!

  Kram

 31. Glömde skriva att min absoluta favoriträtt är en god stark kycklinggryta med mycket curry och kokosmjölk.

 32. Hej!

  Jag skulle göra en god Flygande Jakob och bjuda min underbara mamma på. Hon är guld värd som vårdade mig i hemmet, när jag var sängliggande i mycket svår cancer. Jag älskar henne så otroligt mycket och hon är så värd en god middag med mig. Vi skulle ha ett riktigt mor/dottermys. Hoppas så på turen, så ska min mamma på middag bli bjuden!

  Kram/Madelene

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge