Idag har vi fått lämna lägenheten nån timme för att det skulle göras en ljudmätning i vår lägenhet. Då passade vi på att ta med Tilda till vårdcentralen och Folktandvården i Kville. 

På vårdcentralen (Backa Läkarhus) fick vi hjälp nästan direkt men vi fick tid för imorn kl.10 då läkaren hade en avbokning. Tur! Hoppas vi får recept på Movicol som flera av er har tipsat om! Och jo, Movicol finns receptfritt som flera säger MEN det är inte avsett för barn då vi ska nog ha Movicol Junior. Vi vill inte chansa och Apoteket vill helst inte sälja till oss när vi sa att vi skulle ha till Tilda, inte ens Klyx!


Det är i alla fall bäst att uppsöka vården då Tildas förstoppning kan vara mer än bara förstoppning. Läkemedel för barn är ju GRATIS om det är på recept, sedan 1 jan 2016 blev det gratis 🙂

I samma byggnad en trappa ner besökte vi Folktandvården. Utan att boka tid fick vi hjälp också nästan direkt. Tandläkaren tog en titt på Tildas tand där en bit av nedre främre tanden fattades. Tanden var spetsig och vass men Tilda verkade inte bry sig. Tandläkaren sade att om hon inte har något besvär av det så kommer det att sluta bli vass efter en tid och t ex om hon äter knäckebröd eller liknande. Vi får anmäla detta till vår försäkringsbolag för framtida besvär. Och så var vi på Bibblan och Tilda fick välja vilka böcker hon vill låna med hem 🙂

Får se om vi kan få Tilda att gå med till doktor kl.10 imorn höhö. En utmaning även det är bara 5 min promenad bort till vårdcentralen.