Det var en sommar i Halmstad, tror det var min och Måns första sommar tillsammans med hans föräldrar och vi bodde hos dem. “Den bästa matsommar” har Måns mamma sagt och det pratas fortfarande om det 8 år senare. Jag lagade ofta mat när vi bodde hos de, ännu mer när det fanns folk som åt upp maten och de hade gäster från långvägar på besök. Jättekul att folk uppskattar min mat och ibland kommer det in lite önskemål… Vårrullar är alltid uppskattad. Jobbigt bara för man luktar frityrolja och hela lägenheten luktar efteråt om man inte öppnar alla fönster och stänger dörren till sovrummet.

image

image

Rullade klart 18 stora vårrullar och såklart öppnade jag upp alla de igen och gjorde de mindre så att man kan dela de i 3 bitar. Allt fyllning gick åt. Man kan välja att steka fyllningen först som jag har gjort men tänkt då på att fyllningen blir mindre.

image

Vårrullar med plommonsås å sweetchili

Friterade vårrullar

Ingredienser
500g fläskfärs
1 bit vitkål
1 morötter, riven
1 knippe gräslök, skär tunn
1-2 vitlöksklyftor
1 bit ingefära, riven
50 – 100g glasnudlar, blötlägg
1 msk ostronsås
1 msk ljus soja
vitpeppar

Glasnudlarna ska blötläggas och klippt innan tillagningen!

Blanda ihop allt utom gladnudlar.
Väljer du att försteka fyllningen ska du inte ha glasnudlar, de blandar du i efteråt när det är dags att rulla.