Vårrullar vårlulla

Lästid: 2 min

Det var en sommar i Halmstad, tror det var min och Måns första sommar tillsammans med hans föräldrar och vi bodde hos dem. “Den bästa matsommar” har Måns mamma sagt och det pratas fortfarande om det 8 år senare. Jag lagade ofta mat när vi bodde hos de, ännu mer när det fanns folk som åt upp maten och de hade gäster från långvägar på besök. Jättekul att folk uppskattar min mat och ibland kommer det in lite önskemål… Vårrullar är alltid uppskattad. Jobbigt bara för man luktar frityrolja och hela lägenheten luktar efteråt om man inte öppnar alla fönster och stänger dörren till sovrummet.

image

image

Rullade klart 18 stora vårrullar och såklart öppnade jag upp alla de igen och gjorde de mindre så att man kan dela de i 3 bitar. Allt fyllning gick åt. Man kan välja att steka fyllningen först som jag har gjort men tänkt då på att fyllningen blir mindre.

image

Vårrullar med plommonsås å sweetchili

Skaffa & briljera loss

1 kg fläskfärs, 1 liten vitkål, 2 rivna morötter, gräslök, vitlök, ingefära, glasnudlar, ostronsås, ljus soja, vitpeppar

Blanda ihop allt utom gladnudlar. Glasnudlarna ska blötläggas innan tillagningen! Oljan ska vara runt 180 grader hett. Väljer du att försteka fyllningen så ska du inte ha glasnudlar, de blandar du i efteråt när det är dags att rulla.

Tags: No tags

Lämna en kommentar

CommentLuv badge