Vårrullar… Vållulla. Det är faktiskt inga konstigheter, säger jag ja. Det är som att rulla kåldolmar, hmm tänker ni…  men vill göra de själv hemma? 

 
Har man aldrig gjort vårrullar tidigare? Köp stora frysta rispapper och testa. Rispapper är ömtåliga och har man tagit ut, tinat, öppnat paketet och separerat blad för blad…glöm aldrig att lägga en torr kökshandduk över dem. Annars får man stenhårda rispapper…som du får fritera istället. 

Fyllningen får gärna vara finstrimlad vitkål, bambuskott, shitake svamp, gräslök, glasnudlar, finriven ingefära och fläskfärs.

Du kan ha vad du vill i fyllningen egentligen men den får inte vara för rinnig så att degen bli jätteblöt. Man kan försteka fyllingen men ta inte med glasnudlar.

Glasnudlar ska INTE förkokas!!! 

 

Vårrullar med stekta yentafo nudlar.

 

Yentafo är en rödsås som är gjord röd fermenterade tofu, risvin och sesamolja men billigare variant så kan det bara innehålla rismjöl, ris vinäger och röd färgämne.

Man brukar annars ha Yentafosåsen i just ”yentafo nudelsoppa”. Det är en typ av nudelrätt som man kan hitta överallt i Thailand. Jag ska skriva om Yentafo nudlar i ett annat inlägg så attt jag inte förvirrar er.

Så kan en Yen ta fo noodle ut, med eller utan soppa. Det innehåller oftast följande: fläskfärs, fiskbollar, friterad wontun, friterad tofu, grillad fläsk i skivor, räkor, bläckfisk, blodpuddingstärning, morning glory/vattenspenat och valfri nudeltyp. Man får säga till om det är något man vill ga extra eller inte vill ha. Det lite lite surf n turf… 

 

 

Bild: Hat Yai Notes (klicka på bilden för att se fler bilder)

#blogg100-12