Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Vårrullar med stekta Yentafo-nudlar

Lästid: 1 min

Vårrullar… Vållulla. Det är faktiskt inga konstigheter, säger jag ja. Det är som att rulla kåldolmar, hmm tänker ni…  men vill göra de själv hemma? 

 
Har man aldrig gjort vårrullar tidigare? Köp stora frysta rispapper och testa. Rispapper är ömtåliga och har man tagit ut, tinat, öppnat paketet och separerat blad för blad…glöm aldrig att lägga en torr kökshandduk över dem. Annars får man stenhårda rispapper…som du får fritera istället. 

Fyllningen får gärna vara finstrimlad vitkål, bambuskott, shitake svamp, gräslök, glasnudlar, finriven ingefära och fläskfärs.

Du kan ha vad du vill i fyllningen egentligen men den får inte vara för rinnig så att degen bli jätteblöt. Man kan försteka fyllingen men ta inte med glasnudlar.

Glasnudlar ska INTE förkokas!!! 

 

Vårrullar med stekta yentafo nudlar.

 

Yentafo är en rödsås som är gjord röd fermenterade tofu, risvin och sesamolja men billigare variant så kan det bara innehålla rismjöl, ris vinäger och röd färgämne.

Man brukar annars ha Yentafosåsen i just “yentafo nudelsoppa”. Det är en typ av nudelrätt som man kan hitta överallt i Thailand. Jag ska skriva om Yentafo nudlar i ett annat inlägg så attt jag inte förvirrar er.

Så kan en Yen ta fo noodle ut, med eller utan soppa. Det innehåller oftast följande: fläskfärs, fiskbollar, friterad wontun, friterad tofu, grillad fläsk i skivor, räkor, bläckfisk, blodpuddingstärning, morning glory/vattenspenat och valfri nudeltyp. Man får säga till om det är något man vill ga extra eller inte vill ha. Det lite lite surf n turf… 

 

 

Bild: Hat Yai Notes (klicka på bilden för att se fler bilder)

#blogg100-12

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge