Godmorgon! 

Det var många som undrade varför vi har fått åka hem så tidigt, samma dag som förlossningen och jag passar på att svara direkt. 

Detta bad jag min barnmorska att skriva upp i min journal men bara ifall allting ser bra ut för mig och bebisen. Jag vill hellre komma hem än att dela rum, vilket jag fick också. Jag skulle inte få någon ro även många skulle tycka att det känns trygg att ha personal på plats i fall att. 

Själva förlossningen var visserligen mycket intensivt och det gick väldigt fort fast vattnet hade inte gått förrän 8:e krystvärken som kom när jag var i toaletten och byte om. Sedan fick jag bokstavligen passa på och krysta när varje krystvärk kom även jag var inte öppen 10 cm och kunde känna att bebisen åkte ner varje kryst. 

Och mirakulöst så fick jag bara en bristning som såg ut som ett litet ”v” men barnmorskan sydde ihop mig ändå. Kan säga att jag kände alla stygnen och de var inte många, med Tilda fick jag fyra stygn. 

Efter att få träffa barnläkaren och tagit alla tester plus alla info bm där ville att vi skulle få, så släppte de oss hem. Det var ändå dötråkigt eftersom jag fick ett rum för fyra mammor på special- BB. Så ingen besökare om det inte var ett måste. Vissa pappor fick vara kvar och hjälpa till så för min del fick  Måns åka hem och det var lika bra.

  
Så liten och förstor plagg 😬 Hemgång efter bara 14 tim.