Ej sponsrat inlägg!

Vi var ju på Hotel Skansen i Båstad måndag till onsdag för att fira Måns pappa 70 år. 

  
Vi var 8 vuxna och 2 små och alla vi hade ett paket som heter Vardagslyx som vi hade båda dagarna. I paketet ingick en 25 min behandling per dag i spat, eftermiddags fika, kaffe/te hela dagen och en 3-rätter förbestämd gourmet meny. Det dumma var att de frågade inte om vi ville boka behandlingar och det fick vi hålla koll och boka själva. Det var nära att alla vi missade en behandling vardera för dag 1 då vi bara bokade dag 2 då vi trodde det var per vistelse. 

  

Jag var också muppig. Att jag glömde packa med badkläder och skulle på SPA! Det är 40 min från Halmstad till Båstad så det blev en snabb runda i Halmstad. Trampade in på Åhlens och gick raka vägen till underkläderavdelningen. Det tog typ en kvart inkl. provningar och ut kom jag med en två-delad badkläder som man skulle tro de var ämnade för gravida! Tankini och hotpants kostade tillsammans 378kr!  

Hotellet skulle vara barnvänlig MEN när det kommer till poolområdet så är tiderna inte barnanpassad. Tänk att alla vi skulle in på olika behandlingar och kunde inte bada samtidig då någon måste passa barnen eftersom de fick bara vara med kl.7-9 och 17:30-19! Dock var det nästan inga folk än vi då så Tilda fick vara med redan från 17:00 när vi frågade. 

  

Behandlingar
då. Jag valde benmassage dag 1 och en Bliss Lovely Feet dag 2 eftersom jag kände att jag behövde det nu när jag får oftast kramper i vaderna och fötter. Benmassagen var i alla alldeles för mesig. Det var som en relex med berörning och inte klämma å knåda. Bliss Lovely feet var fotskrubb/peeling och massören tyckte nog att jag hade små fötter. Tiden gick fort så hon tog också mina händer och armar. Men i ärlighetens namn, jag blir hellre möbultad av en liten polska på Stena Line när jag åkte från Karlskrona till Gdynia förra året. 

De andra t ex svärfar och – mor, Måns var lite nervösa för deras rygg- och nackmassage. Det är kanske lite lustig att lägga sig på bristsen och låta en främlinga ta på en. Väl där så var det skönt tyckte de eftersom de visste inte vad de ska förvänta sig. Jag hostade inte på 25 min under hela behandlingen båda gångerna men så fort jag ansträngde mig och skulle sätta mig upp så hostade oavbrutet. Så lite relax gjorde susen i alla fall.

  
På svärfars 70 årsdag i tisdag började vi med champagne-frukost innan vi gick till frukosten. Jag hade med mig några små av Richard Juhlins mousserande vin som vi hade på vår bloggmiddag. 

  
Frukosten med kalla pålägg och ett hav av olika yogurt och fröer. Våfflor till frukost var också trevlig. Salamin och skinkor tyckte svärmorn att de smakade konstig, gammalt typ. Jag gillar mest meloner och löskokta ägg när det finns på hotellfrukost. Annars var det inte jättewow nen det var inte heller många gäster.

  
Eftermiddagsfika kl.15 var också ett trevlig gest och det var olika små munsbitar båda dagarna. Te/kaffe kunde man förse sig själv närsom så hag dopade mig med te och honung innan min behandling. 

 

3-rätters middag, dag 1

  
Middag. Pilgrimmusslor var riktig nice och slank ner på noll tid men kycklingen var smaklös och inte så imponerande, desserten satt perfekt som avslut. 

3-rätter middag, dag 2

 Middagen dag 2 var mycket bättre. Hälleflundra, super mör oxfilé och lingon sorbet. 

Dock var servitrisen dag 2 inte så kunnig. Sa att jag är gravid men jag äter ju i princip allt…frågade om chevréosten hur de hade gjort flr det ör opasteriserad, svaret var ”upp till er om ni vill ha, eller bara pilla bort” inte så att de kunde byta till annat. Den som inte äter fusk fick skinka. Oxfilén frågade hon hur jag ville ha det och det fick gärna vara röd och den bar perfekt. Jag åt upp allt PLUS Tildas linguini bolognese! 

  
Vin till maten valde vi eller ja JAG fick välja men jag var den enda som inte drack och provsmakade inte heller. Det fick bli de viner som de rekommenderades till varje rätt i vinpaket och det var ändå passande viner. Men att ta vinpaket för 325kr/pers var inte värt med typ ett glas var…så 3 glas viner för 758kr, bästa merförsäljning för restaurangen. Vi tog in ett vitt till förrätt och två flaskor till huvudrätten. Bättre, plus att du vet inte om du gillar vinerna så köp inte grisen i säcken…särskilt när du har koll vad vinet verkligen kostar på Systembolaget. 

Och så lite miljöbilder utan någon som helst redigering! 

   
   

Alla bilder är mina! 

Hotellet och Båstad i övrig: Båstad är ju känd för en fest-stad under under sommaren och tennisveckan. Hotel Skansen är så klart anpassad och är delägare till flera lokaler som Kallbadhuset, Pepes Bodega, Sand Bakficka och nåt mer. I hotellområdet finns även en tennisbana med åskådarläktare. Annars är Båstad en ganska så sömnig stad och det är typ dött överallt.