Som jag har följt nyheterna de senaste dagarna. Detta är stort i Thailand.

Det är bekräftad att vår folkkära populära thailändska kung Bhumibol Adulyadej har avlidit, idag 13 okt 2016 kl. 15:52 (thailändsk tid). Han blev 88 år. Han har suttit på tronen längst i världen, 70 år.


Idag är det nationalsorg. Från och med imorn är det thaiflaggan på halvstång i 30 dagar och  de inom offentligasektorn ska sörja i 1 år. Alla andra får själv avgöra hur de vill sörja. Man har även skärpt säkerheten på de 6 stora flygplatser i Thailand.

Läs mer på Aftonbladet

Alla thai tänker förmodligen samma sak men den frågan vågar ingen ställa. Vad händer nu? Vem kommer att efterträda? Många frågor som jag inte vill skriva och låter de svenska journalister skriva. Jag som många thai utomlands kan bara följa nyheterna.

Det är inte heller tillåtet att diskutera om den thailandska kungafamiljen då det klassas som majestätsbrott! Det har varit så i över 2000 år? Jag har ingen fakta på det men som jag har sett i alla filmer så var det så. Så alla kommentarer som verka stötande för andra läsare, snuten i Thailand och min blogg, kommer att raderas (för att inte riskera någons säkerhet).