Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Vår folkkära thailändska kung är död

Lästid: 1 min

Som jag har följt nyheterna de senaste dagarna. Detta är stort i Thailand.

Det är bekräftad att vår folkkära populära thailändska kung Bhumibol Adulyadej har avlidit, idag 13 okt 2016 kl. 15:52 (thailändsk tid). Han blev 88 år. Han har suttit på tronen längst i världen, 70 år.


Idag är det nationalsorg. Från och med imorn är det thaiflaggan på halvstång i 30 dagar och  de inom offentligasektorn ska sörja i 1 år. Alla andra får själv avgöra hur de vill sörja. Man har även skärpt säkerheten på de 6 stora flygplatser i Thailand.

Läs mer på Aftonbladet

Alla thai tänker förmodligen samma sak men den frågan vågar ingen ställa. Vad händer nu? Vem kommer att efterträda? Många frågor som jag inte vill skriva och låter de svenska journalister skriva. Jag som många thai utomlands kan bara följa nyheterna.

Det är inte heller tillåtet att diskutera om den thailandska kungafamiljen då det klassas som majestätsbrott! Det har varit så i över 2000 år? Jag har ingen fakta på det men som jag har sett i alla filmer så var det så. Så alla kommentarer som verka stötande för andra läsare, snuten i Thailand och min blogg, kommer att raderas (för att inte riskera någons säkerhet).

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer om “Vår folkkära thailändska kung är död

 1. 70 år är lång tid. Vad intressant med majestätsbrott vid kritik mot kungahuset. Har kungen en beslutande roll politiskt också eller är det en ceremoniell kung som här i Sverige? Är det därför det talas om oroligheter politiskt med anledning av hans bortgång?

  1. Vet inte när och vilka som kom på detta med majestätsbrott. Detta har i alla fall resulterat till att ingen vågar uttala sig öppet om kungafamiljen och mycket går i ryktesväg eller förbli hemlighet. Vissa saker har man skrivit i böcker med tillåtelse från Thailand men får inte publiceras i Thailand..

   Det är som kungen här men han var och är fortfarande mycket älskad av folket. Han var duktig att vara ute på fält och jobbade på sina unga dar än vara representerade hovet som jag har sett sedan jag var barn.

   Han har alltså ingen makt men de gångerna han har kommit ut och vädjat till folket när det var uppror så slutade dem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge