Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Valentines Dim Sum

Lästid: 1 min

Inget tre-rätters romantiskt middag här inte! Inte så planerat heller. Vi var på Alfons Åbergs Kulturhus och handlade mat efteråt. Jag fick för mig att jag skulle göra “lite” chicken wings och thai dumplings. Det blev inget thai dumplings för själva fyllningen skulle ta minst en timme, många moment. Så det blev dim sum. Alltså gyoza, både som “pot sticker” och ångkokta, friterade wontun och ångkokta sådan också. Började med maten prick kl.17 och blev klar allt som allt tre timmar senare. Banne mig att jag skulle ge upp. Inte nog med att Gyoza degen fick frysskador alla 35 blad så jag fick stansa ut och mina gyoza blev mini å lite mer pill att vika dem. Dessutom så var jag inställd på att sätta “snörre” på mina wontun så att de blir “money bags”. Löste det med att blanchera kinesiska gräslök som är lite värmetåligare än vanliga gräslök. Tre timmar i ett stökig kök, allting går mycket saktare när man lagar mat hemma och ” mise en place” skiter sig, oftast…. Särskilt när nån annan ska laga till en dessert eller en Vilding vill ta å klämma på allt.

Mina ögon gick i kors av hunger och fick mat-koma på samma gång. Doften av friterade wontun och kardemummasmör fick mig att må illa ett tag där. Måste ändå säga att mina dimsum var ändå mina bästa dvs inget tade fastnat, bränt eller överkokt. Sedan ville Tilda klämma ihjäl alla mina dimsum eller förstöra mig uppläggningar var en annan historia… Inga soja-splash på väggarna i alla fall.

Nu visar jag bara bilderna, recept kommer så småningom…ska bara komma på hur mycket jag hade i allting, som vanligt 🙂

(null)

(null)

2 kommentarer om “Valentines Dim Sum

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge