Inget tre-rätters romantiskt middag här inte! Inte så planerat heller. Vi var på Alfons Åbergs Kulturhus och handlade mat efteråt.

Till middag blev det gyoza, både som ”pot sticker” och ångkokta, friterade wontun och ångkokta sådan också.

Började med maten prick kl.17 och blev klar allt som allt tre timmar senare! Banne mig att jag skulle ge upp. Inte nog med att Gyoza degen fick frysskador alla 35 blad så jag fick stansa ut kanterna och mina gyoza blev mini och lite mer pill att vika dem. Dessutom så var jag inställd på att sätta ”snörre” på mina wontun så att de blir ”money bags”.

Löste det med att blanchera kinesiska gräslök som är lite värmetåligare än vanliga gräslök. Tre timmar i ett stökig kök, allting går mycket saktare när man lagar mat hemma och ” mise en place” skiter sig, oftast…. Särskilt när nån annan ska laga till en dessert eller en Vilding vill ta och klämma på allt.

Mina ögon gick i kors av hunger och fick mat-koma på samma gång. Doften av friterade wontun och kardemummasmör fick mig att må illa ett tag där. Måste ändå säga att mina dimsum var ändå mina bästa dvs inget tade fastnat, bränt eller överkokt. Sedan ville Tilda klämma ihjäl alla mina dimsum eller förstöra mig uppläggningar var en annan historia… Inga soja-splash på väggarna i alla fall.

Nu visar jag bara bilderna, recept kommer så småningom…ska bara komma på hur mycket jag hade i allting, som vanligt 🙂

(null)

(null)