Idag är det val i Thailand. Och jag fattar noll… Har inte följt den thailändska politiken hemma i Sverige. Nu har vi varit i Thailand i en månad och det som vi har sett om demonstrationen var att folket har kommit ut och bänkat sig på olika demonstrationsplatser, för att uppmuntra varandra till ATT GÅ RÖSTA – för demokratin. Sedan en vecka tillbaka har demontrationshuvudman ändrat sin predika… Nu ska man INTE RÖSTA. Jag fattar noll!

Vad som har hänt hittils, idag har det varit kaos mellan folk som vill utnyttja sin rösträtt men fick inte inträde till vallokaler. Det var för att man har blockerat och hindrat folk från att komma in och rösta, eller så saknas det personal, material och så har personalen och voluntärer  på flera vallokaler sagt upp sig för de var rädda om sina liv eftersom igår var det hot, skjutningar och bombningar utanför vissa valkontorer i Bangkok. Folk som vill utnyttja sin rösträtt blev arga och det har varit bråk mellan demonstranter som vill hindra folk som vill rösta. Det är vad jag har uppfattat å hela dan har varit nyheter om just detta problemet.

Man tror i alla fall alla röster och val idag kommer vara ogiltig och det kommer ett val till i mars!

Jag har inget röstkort i Thailand men hade kunnat förtids rösta på den thailandska ambassaden i Sverige. Även jag får rösta så vet jag inte vem eller vilka jag ska välja. Jag vill, som många av mina landsmän och landskvinnor att alla partier, de i norr och söder å alla som demonstrerar mot sina rättigheter m.fl, att det ska vara frid. Det hjälper ju inte att bänka sig på gatorna, blockera vägar, blåsa viselpipor hela dagarna… Hela världen håller ögonen på Thailand och undrar – hur ska detta sluta?

Å frågan om hur farligt det är i Bangkok? Vi är på Thonburi-sidan dvs andra sidan floden och här är det lugnt. Återigen, så länge man som turist inte vistas i “problemområden” så är det lugnt.

Äu på väg till Bangkok, välj hotell vid floden eller inärheten till BTS skytrain. Åk inte taxi eller tuktuk vid Silom/Banglamphu/khao san rd… Ja där turister är lätt byte och alltid taxameter. Det som kostar 50 baht med taxameter vill taxi/tuktuk ha 200, ingen idé att pruta.

wpid-PhotoGrid_1391320134577.jpg