Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Valdag – Bangkok dangerous?

Lästid: 2 min

Idag är det val i Thailand. Och jag fattar noll… Har inte följt den thailändska politiken hemma i Sverige. Nu har vi varit i Thailand i en månad och det som vi har sett om demonstrationen var att folket har kommit ut och bänkat sig på olika demonstrationsplatser, för att uppmuntra varandra till ATT GÅ RÖSTA – för demokratin. Sedan en vecka tillbaka har demontrationshuvudman ändrat sin predika… Nu ska man INTE RÖSTA. Jag fattar noll!

Vad som har hänt hittils, idag har det varit kaos mellan folk som vill utnyttja sin rösträtt men fick inte inträde till vallokaler. Det var för att man har blockerat och hindrat folk från att komma in och rösta, eller så saknas det personal, material och så har personalen och voluntärer  på flera vallokaler sagt upp sig för de var rädda om sina liv eftersom igår var det hot, skjutningar och bombningar utanför vissa valkontorer i Bangkok. Folk som vill utnyttja sin rösträtt blev arga och det har varit bråk mellan demonstranter som vill hindra folk som vill rösta. Det är vad jag har uppfattat å hela dan har varit nyheter om just detta problemet.

Man tror i alla fall alla röster och val idag kommer vara ogiltig och det kommer ett val till i mars!

Jag har inget röstkort i Thailand men hade kunnat förtids rösta på den thailandska ambassaden i Sverige. Även jag får rösta så vet jag inte vem eller vilka jag ska välja. Jag vill, som många av mina landsmän och landskvinnor att alla partier, de i norr och söder å alla som demonstrerar mot sina rättigheter m.fl, att det ska vara frid. Det hjälper ju inte att bänka sig på gatorna, blockera vägar, blåsa viselpipor hela dagarna… Hela världen håller ögonen på Thailand och undrar – hur ska detta sluta?

Å frågan om hur farligt det är i Bangkok? Vi är på Thonburi-sidan dvs andra sidan floden och här är det lugnt. Återigen, så länge man som turist inte vistas i “problemområden” så är det lugnt.

Äu på väg till Bangkok, välj hotell vid floden eller inärheten till BTS skytrain. Åk inte taxi eller tuktuk vid Silom/Banglamphu/khao san rd… Ja där turister är lätt byte och alltid taxameter. Det som kostar 50 baht med taxameter vill taxi/tuktuk ha 200, ingen idé att pruta.

wpid-PhotoGrid_1391320134577.jpg

 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge