Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Vadå egentid!

Lästid: 2 min

Det här med egentid är ett kärt ämne. Som nybliven tvåbarnsmor så känns det som att… DET ÄR BARA GLÖMMA!!! Och man får nöja sig med den lilla lyxen man får om man ens får äta sin nudelsoppa innan den har svällt eller duscha o gå på toa ifred. 

Igår var Måns iväg på fotbollfsmatch med en gammal vän. Och så sa han det där klassiska “nu kan du få lite egentid…”. Det sa han utan att tänka eller var det typ ett skämt? 

Han är utmattad efter 5 DAGAR föräldraledighet. Han har fått vara mer med Tilda, lagat middagar, gjort glass och bröd från grunden.  Jag underlättade det för alla och beställde en Linas Matkasse som kom i måndags. Han har städat och fixat ett och annat självmant MEN han tyckte att han har fått skäll heeela tiden… Jag då? Vad har jag gjort i 3 år…bara skällt? 😉🙄

“Så du kan få egentid…med barnen”…lade han till. Jepp, egentid med en 3-åring som hade vaknat på fel sida och ville ha mammas arm som snuttis när hon ville vila, en nykläckt bebis som var täpp i näsan och måste sova halvsittande i min famn för så fort jag lade henne i Babynest så vaknade hon eller kunde inte andas, dessutom ville hon snutta och vara vid tuttarna hela tiden. Tvätten var igång och det var nog det bästa, från att jag hatade att tvätta då vi måste boka tvättid och nu med egen tvättmaskin, så jag tvättar själv. Annars stök och bombnedslag med barngrejer överallt. Sedan hade jag huvudvärk av att amma, säkert pga vätskebrist och inte hunnit käkat nåt förrän han kom hem igen. 

  

  Egentid my ass om jag får vara ful i munnen. Inget ont om min man men…MÄN? Hur tänker män liksom? Och att jag är tjatig eller bara skäller när han kom med sånna kommentarer? 

  Inte nog med allt detta. Han kunde tänka sig att kompisen kommer med hem efter matchen. Där fick han ett blank NEJ. Det är inte ofta jag säger nej till besök, särskilt hans familj för det är familj som jag gärna passar upp även när jag var höggravid utan att någon förväntade sig det. Han var inte beredd på mitt nej och försvarade direkt med att det inte skulle göra nåt, att kompisen har inte varit här efter flytten (inte nånsin hjälp till med nåt heller) och att han inte skulle bry sig hur det ser ut här. MEN JAG BRYR MIG! Ett vrak men en nyfödd, ont i tuttarna och kämpade med att få mjölken att rinna och nu kämpar med att behålla plus att få till mer mjölk. 

  Ingen förståelse eller är det bara att MÄN kan inte föreställa sig vilka dilemma vi kvinnor har. Säger man till och försöker förklara och “tvinga” de att lyssna så får man “ja ja ja långa utlägg behövs inte!” och surar…går in i sin grotta o biter ihop typ. 

  Nej. Egentid är inget jag tänker på just nu. Ska vara glad om JAG får sova varannan timme (med ögon och öron öppna), kanske går duscha och hinna med mig själv innan kl.14 och om jag ens då kommer ur min skitiga amningslinne. 

  Print Friendly, PDF & Email

  5 kommentarer om “Vadå egentid!

  1. Jag ville inte ha besök när Alva var nyfödd. Jag satt i pyjamas halva dagen för jag var som en levande napp för Alva vägrade napp. Det enda som funkade att lägga ifrån sig henne var i vagnen. Tror inte män kan förstå hur vi känner för jag känner igen det du skriver. Hoppas att amningen kommer igång för dig.

   1. Igår fick vi besök av Tildas kusin och det var inga problem. Även då hade jag inte hunnit med mig själv förrän kl.16. Hela dagarna sitter man ju i pyjamas och skitiga amningskläder liksom. Sedan är det skillnad på besök och besök. Vissa vänner (mina och hans) får hel enkel komma när vi har öppet hus eller nåt för spontana besök är inte läget men mina vänner vet. Det är bara killar som inte tycker att det gör något och han var väl inte van att höra ett nej när det kommer just detta med besök och gäster. Fast han tycker att han får nej för det mesta

  2. Fina du! ❤️
   Så där ser det fortfarande ut efter 8 mån hos mig. Idag bad jag om sovmorgon efter att ha haft barnen själv i 2 veckor när mannen var på övning i jobbet.
   Först hör jag: “Men du kan gå och säga godmorgon till mamma!”, till treåringen. Varpå hon kommer och petar mig i ansiktet.
   Sen frågar han om jag kan ta bebisen. Svaret blev nej, men då missade stora frukost på förskolan, så då skulle det plockas fram på bordet. Efter lämning skulle bilen lämnas in på verkstad en km bort. Då frågar han om jag kan ta bebis. -“Finns det inte en vagn i bilen?” Frågade jag. Nu är han sur för att jag inte hjälper till. Och jag har inte fått någon sovmorgon.

   1. Gosh…vi skulle kunna skriva en bok om detta haha. De förstår inte nej nej. Här på helgerna är det också så. M kunde skicka in T för att väcka mig. Ligger jag och degar på sängen…och med ipad så får man höra även jag ser det som min lilla egentid som jag kan uppdatera eller tidsinställa inlägg så att vi kan umgås resten av dagen…nej nej då tycker han att man är otacksam att han ställde fram frukosten…men egentligen så får jag städa efter dem.

    Städar han hemmet och man inte hjälper till så får man skit och sura miner. När man själv städar så får man “vad duktig du är” medan han har kan spela FIFA på PS4 och inte kan göra nåt på 15 min varje gång han är inne i spelet. O så ska han klaga på mitt bloggandet. Han vill höra tack och beröm så fort han gör nåt.

    Det är iaf stor skillnad nu med de 10 dagar han hade när Tilda kom och nu med Prim. Nu är han mycket med Tilda och han blir tokig tror jag. Och innan så var de 10 dagarna rena lyxen ju för han behövde inte göra så mycket än att bara finnas till och jag satt med bebis Tilda då dagarna ut och in och han kunde spela tv-spel då på sin “egentid”, precis som nu med bebis Prim…men nu med en 3-åring Tilda som kör med honom. “Alla kör med mig” tycker han. Vad ska man säga…

  Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  CommentLuv badge