Det här med egentid är ett kärt ämne. Som nybliven tvåbarnsmor så känns det som att… DET ÄR BARA GLÖMMA!!! Och man får nöja sig med den lilla lyxen man får om man ens får äta sin nudelsoppa innan den har svällt eller duscha o gå på toa ifred. 

Igår var Måns iväg på fotbollfsmatch med en gammal vän. Och så sa han det där klassiska “nu kan du få lite egentid…”. Det sa han utan att tänka eller var det typ ett skämt? 

Han är utmattad efter 5 DAGAR föräldraledighet. Han har fått vara mer med Tilda, lagat middagar, gjort glass och bröd från grunden.  Jag underlättade det för alla och beställde en Linas Matkasse som kom i måndags. Han har städat och fixat ett och annat självmant MEN han tyckte att han har fått skäll heeela tiden… Jag då? Vad har jag gjort i 3 år…bara skällt? 😉🙄

“Så du kan få egentid…med barnen”…lade han till. Jepp, egentid med en 3-åring som hade vaknat på fel sida och ville ha mammas arm som snuttis när hon ville vila, en nykläckt bebis som var täpp i näsan och måste sova halvsittande i min famn för så fort jag lade henne i Babynest så vaknade hon eller kunde inte andas, dessutom ville hon snutta och vara vid tuttarna hela tiden. Tvätten var igång och det var nog det bästa, från att jag hatade att tvätta då vi måste boka tvättid och nu med egen tvättmaskin, så jag tvättar själv. Annars stök och bombnedslag med barngrejer överallt. Sedan hade jag huvudvärk av att amma, säkert pga vätskebrist och inte hunnit käkat nåt förrän han kom hem igen. 

  

    Egentid my ass om jag får vara ful i munnen. Inget ont om min man men…MÄN? Hur tänker män liksom? Och att jag är tjatig eller bara skäller när han kom med sånna kommentarer? 

    Inte nog med allt detta. Han kunde tänka sig att kompisen kommer med hem efter matchen. Där fick han ett blank NEJ. Det är inte ofta jag säger nej till besök, särskilt hans familj för det är familj som jag gärna passar upp även när jag var höggravid utan att någon förväntade sig det. Han var inte beredd på mitt nej och försvarade direkt med att det inte skulle göra nåt, att kompisen har inte varit här efter flytten (inte nånsin hjälp till med nåt heller) och att han inte skulle bry sig hur det ser ut här. MEN JAG BRYR MIG! Ett vrak men en nyfödd, ont i tuttarna och kämpade med att få mjölken att rinna och nu kämpar med att behålla plus att få till mer mjölk. 

    Ingen förståelse eller är det bara att MÄN kan inte föreställa sig vilka dilemma vi kvinnor har. Säger man till och försöker förklara och “tvinga” de att lyssna så får man “ja ja ja långa utlägg behövs inte!” och surar…går in i sin grotta o biter ihop typ. 

    Nej. Egentid är inget jag tänker på just nu. Ska vara glad om JAG får sova varannan timme (med ögon och öron öppna), kanske går duscha och hinna med mig själv innan kl.14 och om jag ens då kommer ur min skitiga amningslinne.