Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Vad händer om man inte anmäler barnets namn i tid?

Lästid: 1 min

Man har ju 90 dagar på sig att anmäla namn på sitt barn till Skatteverket. Precis som med Tilda så har vi dragit ut på att ge henne något riktig namn men den här gången har det tagit mycket längre tid för JAG behövde tid. Jag har gett “Prim” det thailändska smeknamnet (som man kan tro att det är från Primrose i Hunger Games) och alla har fått använda det flitigt.

Men vad händer om man inte anmäler barnets namn inom de 90 dagar? Väljer Skatteverket ett namn åt barnet? 

Print Friendly, PDF & Email

4 kommentarer om “Vad händer om man inte anmäler barnets namn i tid?

 1. Tror man först får böter därefter vet jag inte vad som händer. Vi drog ut på det länge med men hann få in det inom de tre månaderna som gäller.

 2. När jag låg på förlossningen för en månad sen så sa barnmorskan att man blir tilldelad ett namn om 3 månader passeras. Vet inget om böter dock.
  Kan hon inte heta Prim då? låter så fint tycker jag!

 3. Till och börja med får man en påminnelse,skickar man ändå inte in får man sedan böter och i sista hand tilldelas barnet i slumpmässigt namn men det är inte automatiskt så när det gått 3 månader!

 4. Här i Schweiz…eller i delstaten Vaud där jag bodde hade vi 3 dagar!? Fattar inte varför dom ska stressa ny blivna föräldrar så där…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge