Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Vad gör jag på min egentid?

Lästid: 2 min

När har jag egentid? Vad räknas som egentid? Egentid, det är ett nytt ord som inte finns i en thaimammas ordlista eller att göra-lista, i alla fall om man fråga mina thaivänner i Thailand.

Brukar läsa en thaimammas Facebooksstatus som har 2 söner, hon är rätt rolig och ärlig. Hon hade besökt en psykolog eller familjeterapeut utan sin man. Kärlekslivet svajade och psykologen gav förslag att hon och mannen skulle ge varandra 45 min/dag egentid (obs! Bara 45 min) och gör vad de ville på varsitt håll. Egentid? Hmmm tänkte hon. Egentid var bra enl. Psykologen och allting kommer bli bättre. Då fick hon ett och annat kommentar att egentid var bra men var nytt för oss thaimammor. Min thaikompis i Thailand brukar klaga över att hon har inte ens tid att kamma sig och hon ägnar all sin tid åt sin son plus att hon sköter hemmet. Egentid, vad är det typ!

Igår hade jag egentid. Vi var på FF Kakel och tittade lite å funderat på om vi vill ha annat kakel eller kanske mosaik i köket i vårt nya hem. Sedan skulle jag handla grejer till Måns rödcurry som han ville laga. Själv tog han med Tilda vidare till lekparken och sen handlade på Coop. Jag tog en promenad över Göta Älvsbron till Nordstan å handlade på Saigon Food. Hann kolla runt lite på Clas Ohlsson. Å så hem igen. Det var min egentid. Jag har börjat ta lite egentid på söndagar, att jag gå ut själv eller cykla å strosa i butiker. Fönstershoppa typ.

Om jag skulle bara få 45min/dag egentid så får jag nog inte räkna in den tiden där jag låser in mig på toan å vara ifred…jag kan typ bara sitta där i timmar å blogga eller surfa, händer dock inte varje dag. Min egentid blir också när jag står å lagar middag…å får jag mer tid så fotograferar jag maten i lugn å ro. Det gjorde jag i fredagskväll med popcorn. Egentid är när jag ligger i sängen och bloggar när de två ligger å snarkar bredvid.

Så…får jag skita i fred utan att nån rycker i min dörr, sitta på soffan ifred utan att nån måste sitta på mig, sova ifred utan att nån river mig på armen eller rulla över mig, äta ifred utan att nån ta min mat och slänga omkring sig… även får sitta i lugn och ro utan att nån skriker så högt den kan så att mina trumhinnor vibrerar. Då blir jag ganska nöjd. Men utan allt detta så skulle livet bli ganska tråkig och ensam.

(null)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge