Tänker ta upp en lättsam topic om asiater, lite fredag-kul mitt i alla inlägg om magsjuka barn… Ok, asiater alltså. Vi asiater är väl som vilka människor som helst. Med asiater syftar jag på de i Sydostasien, Kina, Japan och Korea. 

Jag råkade komma in i ett forum och  tyckte att denna diskussionstråd var kul. Dock var den en riktig gammal tråd från 2009 på Emoscore. Var det någon som hängde där, eller gör det kanske fortfarande? 

Där ställdes man en fråga precis som i rubriken – Vad är det som är så speciellt med asiater? Vad kommer du att tänka? 

Här är några axplock med svar från forumet..

Tjej, 25 år: haha, när jag va mindre var jag typ avundsjuk på alla asiater för att dom är så söta:P ville typ vara japan när jag var yngre x)

Tjej, 22 år: Dom bjuder alltid på friterad banan med glass. 

Kille, 25 år: hahaha asiater asså, vissa är så jävla coola det bara är så ^_____^

Tjej, 22 år: Dem är snälla, lagar god mat som dem gärna delar med sig av för dem äter inte mycket själva, visar ej sin ilska så mycket och så. roligt folk

Kille, 25 år: Förutsatt att vi pratar om kineser, japaner, koreaner osv.. Utseendemässigt har jag fått höra att vi ser intressantare ut, på ett bra sätt.. På ”insidan” så har vi asiater precis samma förutsättningar som vem som helst, egentligen. Jag tror det beror på livsstilen man lever och hur man blir uppfostrad och vart man blir det. Asiater är ju det trevligare folkslaget, det tror jag vi kan vara överens om. 

Tjej, 24 år: Folk som är korta vill ha asiater för asiater har vidvinkelsyn och kan ändå inte se folk om de är för långa. 😀

Tjej, 22 år: Alla ser likadana ut

Tjej, 25 år: asiater har väldigt lite hår på kroppen 😀

Tjej, 22 år: Man får inte klappa dem på huvudet, då blir dem inte så glada

Tjej, 23 år: Asiater är små och lätta att bära med sig. Man kan ha dem i väskan, på tåget etc. Folk gillar asiater av praktiska skäl helt enkelt!

Kille, 24 år: Det första ja tänker på när ja ser en kines eller en japan är ( Oh han kan nog uråldrig kampsport ) huhö ja ser rätt ofta på såna filmer där dom slås med svärd flyger i luften och allt möjligt:). Men ja dom ser ju allmänt bra ut och verkar vara trevliga människor:).

Kille, 30 år: Du skojar min doja – Har knappast kunnat se att asiater har blivit mer eftertraktade på sistone, ja inte ens när Pokémon var inne och alla tjejer bokstavligt ville fånga något japanskt gosedjur att kela med – men nej det gällde aldrig asiatiska killar. Jag är själv ursprungligen från asien och tro mig, det är ett helvete när det gäller tjejfronten. Varför? Jo för är man adopterad och bor i Sverige, upptäcker man väldigt snabbt hur lågvattenstämplad man är som kille om man har ett asiatiaskt utseende. Man är inte tillräcklgit lång, är inte blond, ser inte ut som Brad Pitt eller David Beckham. Nej snarare är man den där söta asitatiska killen som tjejerna snarare ser som tamagotchi leksak att umgås med, som är bra att ha som vän och få stöd av när tjejerna blivit dumpade av sina västerländska europeiska killar. Så nej nej nej, asiatiska killar – tyvärr. Det finns alldeles för mycket fördomar om asiatiska killar att det lär dröja ett bra tag innan tjejer på fullt allvar lär få upp ögonen för oss. Det är den bittra sanningen och livets lotteri.

Hahaha! Stackars den sista killen, han kan inte ha det lätt. Men jag har träffat på svenska tjejer som är sambo med thaikillar som de träffade i Thailand. 


Så jag som är en asiat. Hur är jag då? Jag har aldrig tänkt på att asiater skulle vara bättre än andra men vi har annan kulturskola jämfört med i väst. Behöver jag utveckla mig så kan det bli en lång lista. 

Jag är annars snäll (och löjlig dumsnäll), hjälpsam, generös, lagar god mat, gillar mat, det finns alltid mat hos mig om man kommer på besök, jag tar oftast med extra mat till andra… (???)… vad är det med mig (oss asiater) och mat??? Hahaha! Jag är kort, ser yngre ut och får fortfarande via leg. på Systembolaget trots att jag närmar mig 40 bast. Jag tror att när jag blir 50 så kommer jag få rynkor i turbofart. Mina val av killar har nästan alltid varit de långa. Hmm vad mer… 

Allt detta behöver inte vara bara för att jag är en asiat. Jag har däremot fått höra att jag är inte så thai av mig. Det kan vara att jag inte buga (wai) vem som helst, inte längre så mjuk av mig. När det kommer till affärer är jag alldeles för snäll och ge bort mycket gratis. Nu blir det skärpning.