/I samarbete med Minutkliniken

I fredags var hela familjen på Minutkliniken inne på Apoteket Hjärta i Nordstan och vaccinerade oss inför Kubaresan!

Nyfiken liten krabat…

Vi tog först TBE dos-3 och sedan Twinrix för alla oss utom Prim som har redan fått vaccin mot hepatit B då hon har mig som är utlandsfödd mamma. Mina barn har fått vaccinen som rekommendation (eller var det obligatoriskt? Hmm.). 


Twinrix & Havrix

Man bör vaccinera sig mot hepatit A som kan orsakad av förorenad föda och Hepatit B är mot blodsjuka inför utlandsresan som t ex Thailand och Kuba. Jag tror att jag kan bra immun men jag riskerar ingenting nu när jag har barn. 


Twinrix är en kombinationsvaccin, det är mot både Hepatit A och Hepatit B. Prim behöver Havrix som är endast mot hep-A. Det är brist på Havrix över hela Europa men de skulle komma i slutet av oktober så vi får hoppas. Twinrix ska man ta tre doser för att det ska hålla länge, så dos 2 tar vi om 3-4 veckor. Havrix kan Prim ta precis när vi ska åka som senast och hon behöver bara ta en gång till efter att vi har kommit hem för att få fullskydd. 

>>Läs mer: TBE