Det är så typiskt att barnen blir oftast sjuka när vi hälsar på farmor eller mormor!

I januari var det i Halmstad som Penny blev magsjuk och jag fick reda på senare att förskolan hade skickat hem två barn under fredagen som de misstänkte hade magsjuka. Och lördag kräkte Penny upp Festis medan hon satt i mitt knä under farfars födelsedagsmiddag. Sedan veckan efter var drt vabb, Måns blev dålig den onsdag och jag åkte på hostan och förkylning torsdag. Inte så konstigt då båda barnen nös rakt i ansiktet på mig ett antal gånger.

Den här gången kom den ökända VABRUARI och punktligt, 1 februari.

Båda barnen blev sjuka när vi var i Stockholm. Vi kom fram i torsdags och fredag skulle vi på begravning. Barnen skulle få hänga med mormor och morfar då de tog ledig för att vara barnvakt. Och vad hände?

Tilda låg i 39grader feber. Lördagen låg båda barnen i 39grader feber men Penny var som vanligt och Tilda hade ingen aptit mem vi försökte få i henne vätska. Båda fick febernedsättande och Tilda sov till och från men febern var som yo-yo som kom tillbaka. Söndag var det dags att åka hem och det hade kommit 30cm nysnö. Vi åkte 12.30 när det var röjt på vägen ut. Penny var pigg men vi kunde se att hon var dåsig och rinnande ögon. Och det var en fors av snor för båda. Barnen sov mest under bilfärden med gråt och gnäll emellanåt. TILDA blev illamående och kräkte lite brunt typ tre gånger trots att hon hade inte ätit nåt på 2 dagar.

Hjärnspöken i mig fick mig att googla och kollade upp på 1177.

Jag tänkte, tänk om det är en smittsam schalaganfeber för Tilda sade hon hade ont i halsen och den var svullen när jag kollade. Tänk om det är hjärnhinneinflammation??? Blodkärl I magsäcken kan har brustit.

Vi måste nog åka in till akuten när vi komma hem, tänkte jag.

Väl hemma så var det vila och låta feber rida ut. Tilda ville inte ha mer medicin och de hjälpte ändå inte. Vi hade både Alvedon (Paracetamol) och Nurofen (Ibuprofen). Med bara Alvedon gick inte febern ner men i kombination med Nurofen så sänkte vi febern på Tilda. Men febern kom tillbaka efter några timmar med feberfrossan, hostan och Tilda vrålade att hon hade ont i pannan. Inte så konstigt då hon inte hade ätit eller druckit ordentligt.

Tilda vägrar doktor!

Jepp, så igår talade jag om för Tilda att om hon inte försökte äta eller dricka så skulle hon aldrig bli frisk och då måste vi till doktorn. Och jag berättade för min snart 6-åring om när jag blev sjuk i Thailand. Förkyld och 40-grader feber i 35-grader varmt ute. Att jag låg i 3-4 dagar utan att kunna äta eller dricka, då fick jag dropp… en påse med näring som man måste sätta en nål i armen!

Då ville Tilda försöka äta lite.

Hon ville äta potatismos och det fick hon. Vet inte om hon ville straffa mig för Måns fick inte göra moset. Det måste vara jag. Äkta mos också, inget pulvermos här inte.

Idag åt hon lite potatismos och en köttbulle till lunch. Till middag blev det spaghetti Carbonara (utan rå äggulan för det är min portion i bilden).

Penny var feberfri igår men idag är hon varm igen. Typ varannan dag med feber men Tilda är nu mest bara förkyld och hostig och klagar på att hon har ont i näsan, säkerligen av allt snytandet.

Det blir vabb imorn också.