En stor superförkyld och en rastlös liten

Vi har en sjuk tjej här och jag får spring stafett var 5:e min för att torka snor eller hjälpa med honom. Tilda fick feber natten till måndag och i tisdag såg det ut som att hon skulle kunna gå tillbaka till förskolan men sedan började hon hosta häftigare då och då igår natt och det fortsatte hela dagen och natt. Tilda är het på ryggen ibland men pigg ä, ibland tyckte hon att hon frös men vi har det typ 20 grader inomhus! Alla i vårt BRF har det problemet med värmen denna vinter.

Prim är bara rastlös. Hon gillar att sätta sig på Tilda och hoppa. Hon retas ganska bra den här tjejen. Hon har lärt sig själv låtsas sova och luras genom att springa iväg när hon egentligen vill ha hjälp på t ex blöjbyte eller påklädning. Hon har starka viljor och inrutad på att hon måste t ex ha endast Liberoblöja med katter på och när de tog slut då kunde hon gå på nyckelpigor eller annat motiv.

Alltid vaken och lyhörd

Så mycket sömn blev det inte heller för mig när Prim även är superaktiv vid läggdags i stället. När alla hade lagt sig så ska hon upp, titta lite vid fönstret, ta fram böcker, prata ”bok, bok, bok” och trycka upp böcker i ansiktet på mig. Sedan vill alltid båda barnen dricka vatten under natten så det står alltid en flaska vatten i sovrummet.

Måns? Han sover igenom allt. Om han vaknar så somnar han om lika fort. Så lite irriterad när hans klockradio går igång flera gånger och han inte går upp eller stänger av den. Så jag får oftast peta på honom för jag är inte sugen på att gå upp så tidig när jag får knappast sova. För när barnen vaknar så blir det stafett. #mammaärslav

Kan man vobba och vara närvarande med sitt barn 100% ?

Inget pik dock så tar inte illa upp om du är den som kan vobba och samtidig lägger 100% uppmärksamhet åt ditt/dina barn. Grattis!

Jag kan inte det, särskilt med två barn som kräver mycket av mig… ”inte pappa”, ”mamma gör”. Yes hashtag #mammaärslav ?

Såg det nämligen förra veckan på nyheterna om att flera vobbade och siffror stiger. ”Vobb” gäller väl ändå de som jobbar mest på kontor som t ex Måns. Inte alla kan vobba då det betor på vilket jobb man har.

Det är sällan att Måns vabbar och jag vabbar aldrig, det är sant. Så man kan egentligen säga att jag har alltid vobbat. Det blir aldrig effektivt att jobba hemma när barnen är sjuka. Jag är egenföretagare så ingen betalar mig när jag vobbar. Så egentligen borde jag ta ut vabb men som egenföretagare tjänar jag väl inte heller något på att ta vabb.