Jahapp… I måndags var det soligt med superkallt som +5 grader. Jag fick gräva fram vantar och mössor till barnen efter att Måns smsade att det var iskallt ute. Barnen var på förskolan som vanligt men Penny hade lite rinnsnuva och när jag hämtade barnen sade en fröken att några barn hade ögoninflammation. Yeay… Penny blev mer förkyld på kvällen och hade det svårt att sova så jag var redo att det skulle bli vabb.

Båda barnen vill sova med mina armar…

Jag sover med båda barnen i deras rum… och Måns skickade den här bilden med ”Godnatt”….

Tilda var frisk och jag försökte förbereda henne så att hon skulle gå och lägga sig tidigare för att vakna i tid och kunde hänga med sin avdelning till Kulturskolan i tisdags. Tilda vaknade och gick upp i tid för hon såg verkligen fram emot det. Vi kom precis till förskolan när alla skulle gå och då var Tilda lite ledsen men jag trodde att hon kände sig inte så bekväm att gå på utflykt utan sin bästis och Penny.

Klockan 11 så ringde förskolan och sade att Tilda har varit låg hela förmiddagen och inte mådde så bra. Penny och jag hade precis kommit in,gjorde lunchen, åt klart så det var bara att ta på skorna igen och iväg för att hämta Tilda. Väl där på förskolan så långt Tilda på en soffa och vilade. Penny såg att Tilda inte mådde bra så hon hoppade ner från vagnen och lät Tilda sitta hela vägen hem. Penny var så pigg igår trots förkylningen och hon höll igång hela dagen fram till klockan 22 innan hon stupade. Tilda hade 39,3 grader feber och feber åkt upp och ner så när hon inte mådde illa eller yr så försökte jag få henne att dricka lite. Sedan kunde hon äta två Piggelin på kvällen.

Sedan har båda barnen fått vara hemma resten av veckan. Tilda hade lite feber till och från men lite piggare men så igår blev hon snorig istället och hon hade fått små kliande röda prickar på mest på händer och fötter men även lite på benen, armar och några prickar i ansiktet. Feberblåsa i munnen också. Torsdagsnatt vaknade hon gråtande för det kliade. Inatt var det smärtfritt då jag strök på Xylocain.

Penny var förkyld men superpigg och förstod när Tilda inte mådde bra och rotade fram Tildas Doctor McStuffins doktorsväska och sade ”Tildas doto”. Frågade om hon var Tildas doktor och hon svarade ”japp”. De två är söta när de kan leka tillsammans utan att bråka men så fort jag vänder ryggen så är det ALLTID skrik och gråt. Pennys favorit lek är just nu att leka affär ”kom o köp”. Hon är noga med att ta emot pengar också hehe… Inatt fick Penny feber och vaknade 7:30. Hon är jättevarmt men ville gå upp och sa ”Mamma upp!” men nu försöker hon somna om.

Så ett mammaliv där det mesta stannar upp när båda barnen är sjuka. Kan säga att jag är rätt trött på Dora-utforskaren och Sommartiden med Gyllene Tider.

(Några bilder från @ettparontillmorsan)