Måns kom hem från jobbet och kollade i mobilen hela tiden å scrollade en massa. Sedan frågade han “Vad säger du om jag åker på en kryssning i Dubai över julen, med en kompis?“.

Då svarade jag med “Vad säger du om jag åker till Tobago utan DIG i november???” Men det är ju inte samma sak, sade han och blev genast nyfiken. Jag tävlade om en resa till Tobago!

Och så undrade han om jag får resa som gravid??? Jodå. 

  • För det första så bör man kolla med hemförsäkringen. Vi har Trygg & Hansa. Deras hemförsäkring gäller inte den sista perioden och de menar bara fram till graviditetsvecka 28.
  • För det andra så beror på flygbolag. Vissa tillåter gravida att flyga senast vecka 26-28. Om senare så brukar de vilja ha ett läkarintyg eller att man som resenär får skriva på att flygbolaget kan frånsäga sig ansvar pga problem med graviditet. Flygbolaen vill väl inte att någon ska föda på deras plan.
  • För det tredje så finns det gravidförsäkringar. Det får man kolla upp vad som gäller och då kanske man kan resa/flyg senare efter v.28

Måns pappa fyller 70 år i januari. Då har vi pratat om att göra en resa. När han fyllde 60 år så åkte vi till Rom, då hade jag precis dejtat Måns i tre månader. Jag fick följa med och sedan blev det många resor tillsammans med Måns familj.

Om vi bara leker med tanken att jag får resa senast gravidvecka 28 så har Måns kollat på en veckas kryssning i Dubai inkl.flyg den 12 dec! Annars har jag inget emot att åka över Jul och Nyår men ja…”I believe I can fly….” nen flygbolaget skulle nog inte instämma.

image
Vi har kryssat med MSC i Medelhavet och Royal Caribbean i Östersjön till St.Petersburg. Skulle vara riktigt nice att krygga i Karibien eller resan runt där i alla fall.

(Inlägget är ej sponsrad av MSC Cruises.)