Utflykt till Trosa – världens ände!

Lästid: 3 min

Måns kompis som vi träffade i Aspuddsparken bjöd med oss ut till hans familjs stuga i Trosa, så idag råkade det var sol och det passade ju toppen. Jag kan inte minnas om jag har varit i Trosa. Vad gör man där liksom. Enl. min mamma så skulle de ha en bra restaurang som serverar stekt strömming haha.


Bild: Trosa.com

Det tog ca 40 min med bil från Tumba. Väl framme så satt Os familje ute vid hamnen och åbarnen lekte i lekparken. Det var en lite gemytligt ort med hamn och butiker å småbodar. Det fanns några restauranger och hotell också.Några tjejer från Kyrkan (vet inte vilket) hade barnaktiviteter och barnen kunde måla gipsfigurer och pärla. Det fanns också trafiklek och Tilda testade alla bilar. 
Sen fick hon syn på lekplatsen… och bara kutade iväg. Lycka haha!


Testade Bomans glass där de gör egna glassar. De verkar vara känd för många kändisar hade besökt glasscaféet, många bilder på väggen som bevis.


Sen gick vi hem till Os och åt tacos. Tilda ville vila på deras soffan men fick låna vilken säng hon ville. Jag slumrade till också. Bra gäster haha. Förra gången somnade jag också. Här sitter Måns och läste först för Noah och Tilda ville så klart också sitta i pappas knä. Noah är en av tvillingarna. De verkar ha funnits varandra lite och Noah har försökt bjuda in Tilda att leka med honom. Han är snart tre år.

 I Trosa kan man åka Blå tåget gratis. Turen tar 1 timme och vi åkte ut till Trosa Havsbad, annars så går turen runt orten och åker bland husen. Vi såg en snok på vägen 🙂

Tilda var rädd för att åka tåget och ville sitta på oss. Hon skrek och grät då och då när jag försökte prata med henne att “alla barnen sitter på tåget och har jätterolig”. På tillbaka vägen efter en liten pause så var det typ inga problem. Tror hon blev rädd efter Liseberg… Det var nog lite av en skräckblandad förtjusning när det kommer till åkturer med lite fart och gupp.

På vägen hem stannande vid Saltå Kvarn och kikade i deras butik. Det fanns även ett café. Saltå Kvarn är kända för sina ekologiska mjöl men de hade mycket mer av andra egna märken i butiiken.  
Ja det var vår dag i Trosa 🙂

Tags: No tags

Lämna en kommentar

CommentLuv badge