Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Utbrott efter utbrott

Lästid: 2 min

Ikväll fick jag lite utbrott för att Tilda tog ner fuktiga tvätt från galgar och hängde på tvättstället som hängde på elementen. Hon ville hjälpa till…och förstörde min hög med vikta tvätt. Jag HATAR att vika tvätt…andras tvätt. Det är tråkigt, tröttsamt och särskilt när min lilla medhjälparen gillar att förstöra klädhögen med vikta kläder! Jag älskar min man och barn men nör det kommer till att vika tvätt så blir jag bara förtrött…. Jag står hellre i köket och skära i nåt…det är mer rogivande och avkoppling för mig! 

Sedan fick Tilda mega utbrott. Ingen av oss förstod vad hon ville och hon förstod nog inte sig själv. Först var det problem med kuddarna på soffan och de ville hon ha på ett viss sätt…”nej nej neeej inte så, inte så…nej neeej” och hon grät och grät och satt bokstavligen å blåste bubblor med snoret som hon lät hänga å torkade vi så bölade hon ännu mer. Tror att hon höll på med detta i 30 min och skulle möblera om kuddarna på soffan och bölade. Sedan var det sängen. Pappa Måns hade bäddat och där var det kuddarna igen. Jag fick inte ha mina kuddar eller så fick de inte ligga på ett viss sätt eller så gillade hon inte mönsterna. 

Tilda har protesterat i det mesta idag. Vid matbordet också…alla måltider. Vid lunchen skulle hon inte komma ut då hon hade satt sig under bordet och stängde in sig med alla stolar. Hon har även börjat kasta mat på oss! Det var droppen för en sådan beteende vill jag inte se. Inte här och inte hemma hos andra och inte heller när vi äter ute på restaurang. Jag blev arg. Och hon bara skrattade och skängde iväg muggen med mjölk, tur att det var lock på. 

Det var i alla fall skönt att jag fick äta min majspannacotta i fred på stående fot i köket kl.22 höhö. 

Alla (barnfamiljer) har väl en sånn dag… 

  

Print Friendly, PDF & Email

7 kommentarer om “Utbrott efter utbrott

 1. เจ้าตัวเล็กนี่ เอาแต่ใจจริงๆ อาละวาดเต็มที่เลยใช่ไหม

  1. กวนมากช่วงนี้ เอาแต่ใจ จัดโน่นนี่เอง แต่ก็ไม่รู้ว่าตัวเองจะเอาอะไร กินข้าวต้องเป็นเรื่องทุกที โยงจาน ควั่มจาน ปาอาหาร พอปล่อยเอาให้หิวจริงๆ ยกมือไหว้ใหญ่ขอกินข้าว แต่จะเอาแต่ลูกชิ้น ให้ลูกชิ้นก็จะเอาพาสต้าด้วย ซักผ้าพับผ้าก็ลื้อ ซนมาก อยากช่วยไง ร้องเอาแต่ใจ แม่ไม่ให้ไปขอพ่อ

 2. Det värsta jag har sett var hos en vännina vi inte träffar så ofta. Hennes flicka på 5 år SPOTTADE i mat och sa rakt av ” Uch det är äcklig”.! Värst var ändå föräldrarna som skrattade lite lätt och inte gjorde så mycket…inte konstig att flickan tror sen att det är normal att bete sig så! Jag var riktig chockad!

  1. Hon spottar också men det var innan hon lärt sig tugga ordentligt men det är mer med dricka, att hon sprutar ut mjölk och geggar runt. Hon geggar hur mkt hon vill men på sin talkrik. Nu när vi är hos vänner och hon känner sig bekväm så gör hon ju så som henne. Jag visar att det inte är ok men jag skyller inte på M men han har nog bidragit att hon gör så för han tyckte början att det var kul allt hon gjorde. Nu blir det problem. Och det här med “ta annat….istället” det har jag aldrig lärt henne! Hon har nu varje gång försökt att få annat hela tiden. Man vill ju dra båda far och dotter i öronen!!!

   1. Jag kan ju förstå Tilda, hon är ju fortfarande liten men flickan var 5 år! Och det här med “ta annat istället” är no no no hos mig! Det sa jag faktis det till David när vi åt hos en annan vännina. Hennes son krävde att få någonting annat och då fick han ju det…men åt han det? Nej!
    Vad kan man göra? Man kan inte lägga sig i andras uppfostran. Och dessutom, lätt att himla med ögonen när man inte har barn, men sen slutar man likadant när man väl får en 555

    1. Hon kör med oss och testar. Idag ville hon ha banan för hon såg kompisen åt banan och det sa hon att Xxx åt banan. Så när vi gick förbi en fruktstånd och skulle köpa banan…då ville hon ha äpple, persika och jordgubbar. Hon tuggade på persika i vagnen, fick jordgubbar hemma och sist ville hon ha banan… Ville typ ha allt. Å sen ville hon också ha jordgubbar med grädde. Får hon inte det så slänger hon sig på golvet eller grinar för allt. Jag lät henne grina tills M hem. Det lustigast var att varje hon grinade och gick förbi så kollade hon på sig själv i spegeln, typ övade hur hon skulle grina bäst höhö.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge