Får du också panik när du inte har internet eller wi-fi?

Tänk dig att du befinner dig i en stuga i fjällen som inte har wi-fi eller hotell som inte ger dig fri tillgång till trådlös internet. Hur känns det?

Tänk att ditt bredbandsoperatör Telenor har driftstörningen nu 2 gånger under september och dumt nog har du Vimla som mobiloperatör (som går på samma nät som Telenor). Du har varken internet eller mobilnät. Du kan inte nå ut till någon eller inte ringa ut till någon under en hel dag från kl.7 – 23!

Läskigt?
Det är inte hela världen tänker du?

Jag måste ha abstinens och behöver en detox tänker du? Men är det bara jag som är felet? Vårt samhäll TVINGAR ju oss att vara ONLINE, att ha och använda alla dessa appar och funktioner t ex Bankid för att identifiera dig annars kan du inte betala dina fakturor. Du kan inte vara uppkopplad om du jobbar hemifrån istället för att sitta på jobbet. Det pajar ju rätt mycket. Ingen support till kunden, inget webbfix eller maila någon. Panik.

Eller är det bara skönt. Njuta av tystnaden. Piiip….

Frågar barnen vad de ville göra då vi inte hade nät. Snövit-filmen gick på loop, leka med playdough, pärlade, pusslade, spelade Den försvunna diamanten, drog fram alla leksaker med hjul på gården, spelar lite på gitarren och morsan tvättar och städar… Fan vad mycket mys och kvalitet tid det blev.

Bloggen hoppade ju över våren och sommaren så du som inte följer mig på Instagram har säkert undrat om jag hade slutat blogga eller gått under jorden. Vad gjorde vi då under sommaren? Jo vi var i stugan i Funäsdalen och i Halmstad. Fjällstugan har inte wi-fi, katastrof eller bara skönt kan man tycka. Köpte på mig 100GB surf som jag delade till barnen. De sista 7GB surf försvann efter några timmar igår då Telenor hade driftstörningar från morgonen till natt, igen.

Tänk dig att du vabbar två sjuka barn men aktiva och utan wi-fí pga. driftstörningar en hel dag. Inte kul med IT-detox och Snötvit gick på loop ja….hej hå hej hå off-line we go! När man inte har valt det själv. Känslan av att inte kunna nå ut till någon var läskigt, inte ens till Måns genom att ringa. Det är inte att någon inte kan nå mig för jag gillar ändå inte prata i telefon med andra (om jag inte måste) än min mina nära och kära, resten tar jag helst via chatt eller texter. Läskigt att känna så. Med mobilen i handen når man ut till världen och när det inte funkar…ta ett glas vin och läsa en bok när barnen har somnat för tv-funkar inte. Sätta fokusen på här och nu kan vara bra.

Så ja att vara utan internet kastas man typ två decennier bakåt i tiden!

Barnen tjatade om att få titta på Greta Gris eller Youtube. Jag sa att vi inte hade nät då visste de att jag kunde dela genom mobilen. Så jag köpte 100GB igen, alltså uppgraderade abonnemanget från 3GB i månaden till 100GB och nedgraderade direkt igen så att det inte dras för oktober också.

Det var en reflektion över hur osunt jag (och säkert flera) lever i. Att kunna koppla ner sig är nog bra att göra då och då. Jag älskar IT och lära mig ett och annat med bara att veta att man inte skulle ha internet igen förrän imorn kl.15 blev jag arg och ville byta operatör.

Känner du också igen dig?

Ha nu en trevlig fredag och ta hand om dig/er!