Grattis till min kära man som fyller 38 år idag och Prim 15 månader!

Dagen började med att vi tog sovmorgon men jag låg klarvaken redan kl.6 prick och somnade typ kl.1…eller 2, minns inte. Jag hade funderat att vi skulle äta frukost på ett hotell men jag var lite väl optimist haha. Tror inte att alla gick upp typ kl.9 och var uppe när jag kom ut från duschen. Jag fick i alla fall tvätta håret och tog min tid i badrummet. Frukost i sängen blev det inte för Måns. Vi hade inte ens frukost hemma. Tar jag inte hand om min man eller? Hmm. Jag har inte tid att tvätta mitt hår på 5 dagar så jag var egoistisk.

Tiramisutårtan

Måns var igång med att baka sin födelsedagstårta. En tiramisutårta. Den höll han på med redan igår kväll då han bakade tårtbotten och efter mitt råd så fick han göra resten imorse. Det skulle ta sin lilla tid då tårtan behövde sätta sig och sen får mer omsorg. Många moment för en mäktig tårta á la Roy Fares.

Urmackan

Så Måns var igång med tårtan fram till kl.13 och det tog väl två timmar att pyssla ihop den. Sedan var han en sväng i saluhallen och köpte ingredienserna till Urmackan (efter receptet från 80 väldig goda mackor). Macken bestod av stekta brödskivor, avokado, rökt lax och skagenröra. Måns valde kallrökt lax som var väldig god men den kostade typ 500kr/kg i Saluhallen.

Finbesök

Vi har haft finbesök här då Måns föräldrar och storebror med familj kom på mackan och tårtan. Vi har köpt ett matbord för uteplatsen och det kom mycket till användning. Tilda och kusinen Philip hade jättekul ihop på gården och de älskar att jaga såpbubblor. De var jättestora de jag ”blåste” upp.

Det var mysigt idag att sitta och äta utomhus trots att det blåste lite men vi frös inte i alla fall. Måns fixade mackorna, tårtan och middan också. Vi var redan mätta efter tårtan så det blev en sen middag med ris och kycklinggryta.

Hoppas att du har haft en fin nationaldag!

Jajja… här kommer en bildbomb med 12 bilder 🙂

Måns fick öppna sina presenter. Han önskade sig många saker och här fick han lite smått till hemmabaren… en barsked och jigger plus en citruspress i trä.

Tilda ville gärna hjälpa till och ta bort plasten.

Barnens hörna med picknickbord och cykel

Vi har nog störst uteplats av alla på gården 🙂

Prim älskar att gå. Hon går jätte mycket och flyttar gärna omkring saker….

Urmackor… enl. 80 väldig goda mackor…

Bubbel & macka

Champagne från Måns pappas egna vinrader. Detta var en N.V (non vintage) men jag har lagrat den i några år…därav färgen.

Tiramisutårtan!

Mäktigt!

En glad prim 🙂

Hon ville så gärna gå ut och leka och nu passar det ju jättebra med mindre kläder plus att hon kan gå…fort går hon också.