Ugnsbakad ostron m vitlök, persilja, rökt paprikapulver, smält smör och rostad lök

Lästid: 1 min

Precis som det står i rubriken! Inget krångel!  Jag älskar ostron! Jag är en fena på att öppna de också, efter lite träning och många kagge av ostron… Å Morakniven är min bästa vän.

Svärmorn önskade sig thaimat å d var lite svårt att briljera loss i ett kök som inte finns så mycket thaiprodukter mer än fisksås. Jag vill alltid ha havsmat å vi har ätit så mycket kött å grillad så det blev det sista nätet av blåmusslor på Ica Maxi å 8 köttiga holländska ostron.

Menyn igår blev blåmusslor i gröncurry och ugnsbakad ostron.

Här kommer mitt enkla och försvinnande gott recept på ugnsbakad ostron!

image

 

1-3 st/pers ostron

Vitlök, finhackad

Persilja, hackad

1 tsk/ostron smält smör

Rökt paprika pulver

Rostad lök (garnering)

En skvätt lime/citron (garnering)

 

Sätt ugnen på 200grader. Öppna, putsa, lägg ostron på folie så att de står stadig i ugnsformen. Strö över ostronen med vitlök, persilja och rökt paprikapulver, häll över med smält smör. In i mitten av ugnen i 20 min. Ät direkt med rostade lök som topping och en skvätt citron om man så vill. Smaklig spis!

Recept på blåmusslor i gröncurry kommer senare 🙂

Tags: No tags

Lämna en kommentar

CommentLuv badge