Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Ugnsbakad ostron m vitlök, persilja, rökt paprikapulver, smält smör och rostad lök

Lästid: 1 min

Precis som det står i rubriken! Inget krångel!  Jag älskar ostron! Jag är en fena på att öppna de också, efter lite träning och många kagge av ostron… Å Morakniven är min bästa vän.

Svärmorn önskade sig thaimat å d var lite svårt att briljera loss i ett kök som inte finns så mycket thaiprodukter mer än fisksås. Jag vill alltid ha havsmat å vi har ätit så mycket kött å grillad så det blev det sista nätet av blåmusslor på Ica Maxi å 8 köttiga holländska ostron.

Menyn igår blev blåmusslor i gröncurry och ugnsbakad ostron.

Här kommer mitt enkla och försvinnande gott recept på ugnsbakad ostron!

image

 

1-3 st/pers ostron

Vitlök, finhackad

Persilja, hackad

1 tsk/ostron smält smör

Rökt paprika pulver

Rostad lök (garnering)

En skvätt lime/citron (garnering)

 

Sätt ugnen på 200grader. Öppna, putsa, lägg ostron på folie så att de står stadig i ugnsformen. Strö över ostronen med vitlök, persilja och rökt paprikapulver, häll över med smält smör. In i mitten av ugnen i 20 min. Ät direkt med rostade lök som topping och en skvätt citron om man så vill. Smaklig spis!

Recept på blåmusslor i gröncurry kommer senare 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge