Vad är det som händer??? Flera morgon vaknade vi upp och tittade på nyheterna om det vansinniga dådet i Nice och militärkuppen i Turkiet. Vad och var nästa? Sverige? Tredje världskriget är inte långt borta känns det som… och javisst “den som lever får se”… Vill man ens leva längre och se på eländet?

Och det här med ISIS. Är det någon religion som verkligen talar om att man ska utplåna andra och varandra som inte tycker och tänker lika? Har någon rätt att döda för sin tro och i Guds/Profetens namn? Det är människor som dödar människor! 

På grund av ISIS tas Islam för givet av världen, att Islam som religion är ond och muslimer är terrorister. Islam är inte min religion och Buddhism har jag hållit den på avstånd. Islam är inte någon en väg till terrorism, precis som i flera andra religioner. Det finns alltid någon fanatisk ledare och deras hjärntvättade anhängare som agerar i religionens namn. Alla med lite kunskap förstår väl att de människor som begår dessa brott inte representera islam på något sätt. Libanes, jemeniter och syrier också är muslimer, men titta på vad ISIS gör dem. Om ISIS faktiskt sprider Islam, varför dödar andra muslimer? Svaret är enkelt: Anhängare till denna rörelse inte riktigt bryr sig om islam eller någon annan religion. Detta är en grupp människor som bara vill utgjuta blod och styra världen.

Så trött på världen vi lever i just nu ! #PrayForNice


Världsreligioner på ett träd… med samma stam och lära – icke våld, icke döda.