Nu talar vi om mat och myten om tredekundersregeln. Häromdan var detta i Aftonbladet. 

  

Slänger du mat direkt som du har tappat eller har legat på golvet längre än 3 sek? 

För mig beror ju på vad det är. Är det hemma och jag själv har tappat och ska äta själv så borstar jag bara av lite. Annars så säger jag jämt till Tilda att hon inte ska äta från golvet för det händer ju att hon hittar nåt gammalt. Har man husdjur ska man absolut inte äta nåt som har hamnat på golvet och det har kommit t ex katthår.

Igår när vi var på skogspromenad och fikade på en bänk vid stranden. Då tappade jag min bulle och fick mycket sand på den. Jag försökte borsta av bullen och det slutade med att jag försökte äta inne i bullen utan sand på tills det inte gick mer och slängde. Sand i munnen bläää.

Tänk hur det är inom restaurang. Tror du att kockar slänger en bit oxfilé som har tappats på golvet? Det här med “tresekundersregel” hörde jag första gången när jag kom in i restaurangbranschen. Jag är i alla fall glad att jag själv och där jag har jobbat inte behövde använda tresekundersregel ofta. Jag är noga med hantering av mat när jag lagar för andra. Men man brukar ju säga “lite skit rensar magen”! 

Kör du tresekundersregel? Äter du mat som har hamnat på golvet?