Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Tresekundersregeln?

Lästid: 1 min

Nu talar vi om mat och myten om tredekundersregeln. Häromdan var detta i Aftonbladet. 

  

Slänger du mat direkt som du har tappat eller har legat på golvet längre än 3 sek? 

För mig beror ju på vad det är. Är det hemma och jag själv har tappat och ska äta själv så borstar jag bara av lite. Annars så säger jag jämt till Tilda att hon inte ska äta från golvet för det händer ju att hon hittar nåt gammalt. Har man husdjur ska man absolut inte äta nåt som har hamnat på golvet och det har kommit t ex katthår.

Igår när vi var på skogspromenad och fikade på en bänk vid stranden. Då tappade jag min bulle och fick mycket sand på den. Jag försökte borsta av bullen och det slutade med att jag försökte äta inne i bullen utan sand på tills det inte gick mer och slängde. Sand i munnen bläää.

Tänk hur det är inom restaurang. Tror du att kockar slänger en bit oxfilé som har tappats på golvet? Det här med “tresekundersregel” hörde jag första gången när jag kom in i restaurangbranschen. Jag är i alla fall glad att jag själv och där jag har jobbat inte behövde använda tresekundersregel ofta. Jag är noga med hantering av mat när jag lagar för andra. Men man brukar ju säga “lite skit rensar magen”! 

Kör du tresekundersregel? Äter du mat som har hamnat på golvet? 

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar om “Tresekundersregeln?

  1. Jag är noga när jag gör mat till andra, då skulle jag aldrig ta upp från golvet. Men till mej själv har hänt många gånger och Alva tappar ibland frukt som hon tar upp igen och äter. Vi har inga djur inne för då hade jag varit mer noga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge