[Varning för känsliga läsare]

Klarvaken sedan kl.3 så jag får skriva av mig lite medan tankarna och händelserna är färska.


Barnen började i förskolan förra veckan och bara efter 2 dagar låg Penny i feber. Nu är sjukdomstiden här igen… gärna allt på en gång.

Penny med Tredagarsfeber

Det visade sig vara Tredagarsfeber då hon fick röda prickar på kroppen dag 4. Det här med tredagarsfeber är också konstigt, för det var bara feber som växlade till högfeber i loop.

Tredje natten låg Penny som högst på 39,5 grader och då mätte jag i armhålan. Försökte då ge henne flytande Alvedon men hon vägrade men vi vet ju att feber är ett sätt som kroppen bekämpar någon form av virus med. Så feber försvinner av sig själv men om det är längre än 4 dagar så bör man misstänka annat.

Så på natten 39,5 grader feber och på dan försvann febern av sig själv och röda prickar dök upp så jag kunde konstatera att Penny gick igenom tredagarsfeber.


Misstänker att Tilda har urinvägsinfektion

Nu misstänker jag att Tilda har fått urinvägsinfektion. Igår natt gick hon upp runt kl.1 och kissade men då var det inget mer än hennes humörsvängning och hon var arg över att jag tog för mycket toapapper… (om detta återkommer jag till i annat inlägg men jag skulle inte bli förvånad att Tilda kommer bli en miljökämpe!).

Igår kväll berättade Tild att hon hade ont i snippan, att det kliade. Jag försökte fråga ut om hon hade ont inne i snippan eller att det bara kliade för hon kanske var torr eller torkade sig för hård osv. Jag lade på en blöjsalva.

Nu inatt gick hon upp kl. 3.30 och kissade. Då kände hon att hon ville bajsa så jag väntade utanför toan. Det kom inget men hon hade redan bajsat på kvällen.

Dokumenterade för att kunna visa vården

När hon skulle spola så frågade hon vad det kunde vara för rödbrun i vattnet. Det såg ut som en bloddropp och jag förklarade att vi måste till doktor då det kunde vara basilusska inne i kissröret inne i snippan. Hon tillade att det kändes ont när hon försökte bajsa.

Sedan har Tilda börja kissa ner sig igen men igår var det flera gånger trots att hon hade redan varit på toa en kort stund innan. Hon berättade att hon har också ont i magen. Hoppas inte att det är annat än urinvägsinfektion. Hon mår bra i övrigt, kanske humöret som svänger lite mycket till och från.

Jag försökte förklara det lugnt för Tilda vad som kan har hänt i kroppen och vad som kommer att hända, att vi måste till doktorn men ingen fara. Hon är mer frågvis än rädd så det kommer nog gå bra. Vill även tillägga att hon byter trosor väldigt ofta, minst 2-3 om dan om inte fler.


Penny förstoppad

Det här med kissa och bajs är ju jobbigt. Vi vuxna som har varit förstoppad eller haft urinvägsinfektion vet mycket väl hur jobbigt det kan vara. Penny var även förstoppad och hade inte bajsat på hela veckan tills jag smög in två pulverpåsar av Tildas Laxido i Pennys apelsinjos för hon var bestämd med ”nej cin”. Det fick hon smådricka till frukost och eftermiddag. Det blev en lättnad i mammas hjärta att hon kunde bajsa en stor lass innan läggdags men hon låg och gnydde först och jag frågade om hon hade ont i magen och hon bara nickade. Hon kunde även säga ”ont, mage”.

Det här med förstoppning, kan vara ärfligt då jag själv var ett förstoppad barn och än idag har jag problem då och då. Måns vet inget om sånt sade han för han har aldrig problem med att gå på toa ? så han har svårt att förstå eller sympatisera… kanske.


Söka vård

Så nu ligger jag klarvaken och får ändra i mitt schema. Det blir att lämna Penny och går till vårdcentralen 3 min bort. Skönt att ha det nära till BVC, VC och tandvården plus apoteket, allt i samma byggnad.

Jag ska hänga vid mobilen 07:45 och boka tid för Tilda.


Uppdatering 07:45

Kollade på Capio hemsidan och man kunde logga in med BankID och kontakta de där för att lämna uppgifter, symtomen och bokar telefontid. Slapp köa i luren.


Capio ringde 8:30, vi fick tid till läkaren 11:20 ??