Torsk med äggsås och knapriga bacon

Lästid: 3 min

Här kommer ett recept precis på lunchen haha men du hinner fixa den ikväll på 30 min om du skulle vilja testa!

En klassisk superenkel maträtt som vi äter ibland här hemma utan att har funderat särskilt mycket på vad det är för inriktning av kost. Dock blev denna LCHF/KETO om jag ska märka ut den men vill du äta med kokta potatis så är det ju upp till dig och äta också lite grönsallad till att bryta upp det feta.

5 från 1 röst
Torsk med äggsås och knapriga bacon
Förberedelser
5 minuter
Tillagningstid
25 minuter
Total tid
30 minuter
 

En väldig snabb och enkel rätt till middag. Passar superbra om du vill äta keto/lchf. Du kan antingen steka eller porchera torsken i fiskbuljong alt. mjölk (för att få den vita fina färgen på fisken). Gör du flera moment samtidig så går matlagningen i turbofart ska du se. Det krävs bara planering 🙂

Maträtt: Lunch, Middag
Kök: Keto, lchf
Nyckelord: bacon, fisk, keto, lchf, ögg
Portioner: 4 Pers
Författare: Siranee
Ingredienser
  • 4 port Torskfilé alt. torskrygg 100g/bit)
  • 1/2 - 1 pkt Bacon Stekta
  • 6 st Ägg Kokta
  • 3 dl Vispgrädde 40%
  • 1 nypa Dill/persilja färska eller frysta
  • 1 - 2 msk Pepparrot färskrivna alt. tub
  • 250 g smör
  • salt & vitpeppar
Instruktioner
  1. Hårdkota ägg:

    Koka äggen i 9 minuter. Låt äggen sedan ligga i kallt vatten då det går lättare att skala äggen. Tärna/hacka äggen. 

  2. Skira Smör:

    Låt smöret smälta lugnt i en kastrull på lågvärme alt. smälta i micro på högsta värme i 1 min. Separera sedan det gula smöret från det vita. Du använder det gula smöret till stekning av fisken och för att nappera över fisken. 

  3. Bacon:

    Dela baconpaketet i mitten om du vill steka 1/2 pkt bacon och spara andra halvan. Lägg bacon i en kall stekpanna och sätt på medelhög värme. Stek tills de ser knapriga ut. Du behöver bara låta de ligga och inte vända baconbitarna fram och tillbaka, om du inte vill. Ta upp och lägg åt sidan på hushållspapper. Smula de om du vill. Torka av stekpannan.

    Självklart kan du steka i en het stekpannan från början också.

  4. Torsk:

    Tina fisken om de har varit fryta. Rimma torsken genom att salta, gärna med havssalt. Låt stå i minst 30 minuter. När du har rimmat klart torkar du av torsken med hushållspapper.

    Stek fisken i lite skirat smör, ös med mer smör efter tycke.

  5. Äggsås:

    Häll i vispgrädde i stekpannan direkt efter att du har stekt klart torsken. I med hackade ägg, pepparrot och dill/persilja. Rör om och smaksätt med salt & vitpeppar.

Noteringar

Det går fort att tillaga denna rätt. Servera som på bilden. Äggsåsen underst, torsk på och smular över bacon, några skedar skirat smör över fisken och toppar med dillvipp eller persilja blad ?

Inte LCHF/Keto?

Pochera torsken i vatten + fiskfond eller mjölk för att få den vita färgen. Du använder sedan mjölken i äggsåsen och reder den med vetemjöl eller redning om de inte vill ha vispgrädde. Sedan kan du tillägga kokta potatis, ärtor och morötter. Men skirat smör är gott till ?

Tags: No tags

2 Svar

Lämna en kommentar

CommentLuv badge