Här kommer ett recept precis på lunchen haha men du hinner fixa den ikväll på 30 min om du skulle vilja testa!
En klassisk superenkel maträtt som vi äter ibland här hemma utan att har funderat särskilt mycket på vad det är för inriktning av kost. Dock blev denna LCHF/KETO om jag ska märka ut den men vill du äta med kokta potatis så är det ju upp till dig och äta också lite grönsallad till att bryta upp det feta.
Torsk med äggsås och knapriga bacon
Ingredienser
- 4 port Torskfilé alt. torskrygg 100g/bit)
- 1/2 - 1 pkt Bacon Stekta
- 6 st Ägg Kokta
- 3 dl Vispgrädde 40%
- 1 nypa Dill/persilja färska eller frysta
- 1 - 2 msk Pepparrot färskrivna alt. tub
- 250 g smör
- salt & vitpeppar
Instruktioner
- Hårdkota ägg:
Koka äggen i 9 minuter. Låt äggen sedan ligga i kallt vatten då det går lättare att skala äggen. Tärna/hacka äggen. - Skira Smör:
Låt smöret smälta lugnt i en kastrull på lågvärme alt. smälta i micro på högsta värme i 1 min. Separera sedan det gula smöret från det vita. Du använder det gula smöret till stekning av fisken och för att nappera över fisken. - Bacon:
Dela baconpaketet i mitten om du vill steka 1/2 pkt bacon och spara andra halvan. Lägg bacon i en kall stekpanna och sätt på medelhög värme. Stek tills de ser knapriga ut. Du behöver bara låta de ligga och inte vända baconbitarna fram och tillbaka, om du inte vill. Ta upp och lägg åt sidan på hushållspapper. Smula de om du vill. Torka av stekpannan.Självklart kan du steka i en het stekpannan från början också. - Torsk:
Tina fisken om de har varit fryta. Rimma torsken genom att salta, gärna med havssalt. Låt stå i minst 30 minuter. När du har rimmat klart torkar du av torsken med hushållspapper.
Stek fisken i lite skirat smör, ös med mer smör efter tycke. - Äggsås:
Häll i vispgrädde i stekpannan direkt efter att du har stekt klart torsken. I med hackade ägg, pepparrot och dill/persilja. Rör om och smaksätt med salt & vitpeppar.
Torsk är ju sååå gott ?
Jaa mums men detta var verkligen maxat med fett hahahaha