Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

“Tomatsill” med vodka, bananketjep och apelsin

“Tomatsill” med vodka, bananketjep och apelsin
Lästid: 2 min

Imorn är det Midsommarafton!

Vi kommer åka till mina vänner i Malmö på knytkalas men eftersom vi åker långt plus att vi drar till Gran Canaria på måndag från Kastrup så kan jag inte laga så mycket så vi bidrar med typ 9 kg vattenmelon.

Inlägget handlar ju om Tomasill. Jag kommer till saken. De verkar inte finnas i butikerna, borttagna.

Det var så att den som ville köpa sill har meddelat att hon kunde inte hitta TOMATSILL, ingenstans i Malmö. Så när jag stod i affären idag så frågade jag personalen om de hade slutat att ta in. Yes.

Hmm jag som också gillar tomatsill. Jag gör egen tänkte jag och började plocka på mig till matjesill. Kallskänken som jag var en gång i tiden kan jag väl hitta på lite.

Saknar du också tomatsillen? Här kommer mitt recept fast det är på bananketjep!

Recept (ca. 1L)

125g x 3pkt matjessill eller inläggningssill (bitar)

1 dl bananketjap
0.5 dl tomatpuré
0.5 dl Vodka alt. Sherry
0.5 dl rapsolja
1-2 vitlöksklyftor (pressad)
1 apelsin (zest dvs skal)
0.5 dl rödlök
0.5 dl saft av apelsin
0.5 dl gräslök (finskivad)
1 dl dill (finhackad)
1 msk vitvinsvinäger
Salt & svartpeppar

Tillagning

Låt sillen rinna av, lägg i en bunke. Preppa gräslök, dill, vitlök, tvätta apelsinen och zesta. Blanda sedan ihop allting och smakar av med salt och peppar.

Lägg i en glasburk men sterilisera burk innan. Min burk var diskad så jag hällde i kokande vatten och lät stå i 5min. Kyl minst över natten. Min kommer bli ett dygn då vi ska äta imorn.

Noteringar

Vill man skippa spriten så ok men ha i lite mer vätska t ex saft av apelsinen.

Hade även en halv liten silverlök kvar så den åkte in istället för rödlök.

Det går alltså bra med tomatketchup men jag ville bli av med bananketjap.

Vill du se mera av detta och hur jag gjorde så kolla in Insta stories, highlight och recept finns även i inlägget där.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge