Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Tom kha my ass! 

Lästid: 2 min

Igen! JAG blir tokig på dessa kändiskockar! Nu är det Lisa Lemke. 

I fredag publicerade jag mitt Tom Kha Gai recept, som är ett mycket traditionellt recept. Det är enkelt och basic…och ALLA thai kör med kan jag säga. 

Och jag kan inte poängtera detta för många gånger – en Tom Kha MÅSTE innehålla Kha annars kan det inte heta Tom Kha! Mat-nazi 

 Lisa Lemke lagar Tom Kha i MittKök TV4

Och så igår lagade Lisa Lemke en Tom Kha med fisk. Fine! Men igen, hon hade inte heller Kha i och körde som Mat-Tina dvs med ingefära. Tom Kha kan man göra med fisk också… då blir det TOM KHA PLAA. Kyckling, fisk och räkor passar i Tom kha. 

Lisa Lemkes soppa såg trevlig och god ut, visst…å så i med thaibasilika och då kan vi kalla det för en thaisoppa?

Kan alla dessa kändiskockar SLUTA FÖRSTÖRA våra thaimaträtter??? Är det så mycket att begära? 

Det är som att jag skulle göra en variant av ärtsoppa, utan ärtor och kallar det för “svenskt ärtsoppa”… 

Om jag hade varit med i Masterchef Thailand och lagat Tom Kha UTAN Kha så hade jag åkt ut med huvudet före och hela nationen hade skrattat åt mig…länge.

Asså, gör vad ni vill ni kockar i tv-rutan men kallar maträtten för annat…Tom kha utan kha? 

Ja Sverige, det här är pinsamt av Mat-Tina och Lisa Lemke. 

Jag personligen dör inte av om ni, mina läsare, vill använda ingefära istället för Kha/Galangal, för att ni inte kan hitta det i era lokala asiatiska matbutiker. Men jag säger bara att det blir inte alls samma sak med dofter och smaker. 

Bara ni vet att det är Kha i och inte ingefära. Jag stör mig mest på dessa kändiskockar som gör som de vill, hur som helst. 

  

Bild:
Kha / Galanga / Galangal – är släkt med ingefära, och de doftar och smakar olika! 

På bilden är det en ung Kha. Det ser man för den har den ursprungliga färg med rosa toner. Om man pressar lite lime/citron över Kha så behåller den sina vit-rosa färgen längre. Unga Kha används i just Tom Kha-soppa då är den som mest aromatisk. 

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar om “Tom kha my ass! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge