Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Tjejkväll på Puta Madre

Lästid: 3 min

I fredags var vi ett gäng tjejer från resekonsult-klassen samlade på Puta Madre för en bit mat och uppdatering om våra liv. Det var kul att träffas och alla har mer eller mindre fullt upp. Det vanliga… och livet rullar på å vidare. Vissa dumpade sin kille efter 9 år och flyttade till eget bo å träffat en ny i annan stad. En har rest runt på andra sidan jordklotet i 2 månader och en har en hög med gudbarn å massa resor inbokade haha. Huvudsaken att vi kunde snacka om allt möjligt utan att skämmas om våra liv och hur mycket det suger när det kommer till olika jobbsituationer.

Det var kul att få komma ut i alla fall för jag hade typ bråkat med Tilda hela den dan. Kunde inte gå på toa ifred även jag hade öppen dörr å hon bölade när hon inte fick dra ner mina byxor. Kunde inte stå å duscha utan att Tilda försökte dra bort duschdraperiet. Kunde inte äta vid soffan medan hon låg och drack välling å tjatade med “mamma vila, vila” bredvid henne å hon sparkade till mig gång på gång medan jag satt och åt. Hon grinade och storbölade för allt och ingenting. Grät så mycket att hon slocknade av utmattning å när hon vaknade så ville hon gå ut och då var vi igång igen. Grannarna måste trott att jag misshandlar ungen eller nåt för hon grät och skrek i alla toner.

Måns var och tog bokstavligen EN öl efter jobbet så jag tog med Tilda ut och möte upp honom så att han kunde rulla hem henne igen. Det tog verkligen en timme att klä på Tilda för hon ville inte ha det ena eller det andra på sig. Inte nog med det. Hon såg att mamma hade nya smycke och hon tjingpaxade direkt med att rycka ifrån mig och sa “MIIIIN!!!”.

IMG_5747.JPG

 Tilda McDadda med min halsband som hon döpte till “miaw-katt” och min favorit Snö of Sweden röda armband. De var fortfarande hela när jag kom hem…

image

Tillbaka till kvällen och restaurangen då. Puta Madre… Ni vet vad puta madre betyder, va? Inte? Slå upp det 🙂

Gillar man smaklös mexikanskt mat och blaskiga margaritas, gå hit! Jag älskar margarita och här skulle de ha över 300 sorter tequila å inte banne mig kunde de mixa mig en god margarita. Jag tog en Spicy Margarita och det var lite sting chili i den men inget mer. Min margarita är 10 gånger bättre och det är inget skryt. Nu låter jag kaxig men tror mig, går du ut och tar en drink så vill du ha en god drink med bra balans på smakerna och vad du betalar för.

IMG_5752.JPG

Det ser bättre ut på bild än vad det smakade…

När det kommer till maten så var det inte heller nåt att jubla för? Det var andra gången jag var på Puta Madre. Första gången var det jag som valde det för att det var nytt och ryktet gick att det var ett populärt tema-restaurang. Det kan jag hålla med att det är annorlunda. Det skulle ju föreställa en mörk bordell med massor av antikgrejer och plastblommor å divers konst å konst-iga ting. De kan fortfarande skylta med alla utmärkelser på hemsidan men maten lever inte upp till de utmärkelserna då och inte heller nu några år senare. Salt på bordet hade hjälpt.

 

IMG_5758.JPG

Hämtat direkt ur menyn: “Tacos de Pescado 242:-
Tacotrio med följande: minipilgrimsmusslor toppad med pico de galloslaw, laxpibil marinerad i achiote  och apelsinjuice toppad med avokado, ananas- och chile serranodressing, panerad kungsflundrafilé, serveras med chipotlemayo och syltad rödlök samt chifles (matbananchips).” Krabbhögen kl.12, laxen kl.4 och pilgrimmusslor i små kuber kl. 8.

Flera av oss tog rätten som bilden ovan “tacos de pescado”. De små tunna majsbröd/tortilla var säkert hemmagjorda men lättvända i stekpannan och var blöta. Det var tre högar med olika från havet. En hög med hackade pilgrimsmusslor som var verkligen mini, en hög med en bit välstekt lax som egentligen skulle vara kungsflundrafilé men det smakade lax å jag hade hellre vela ha den halstrat och varm-rå. Sedan var det en hög med vad jag trodde var krabbkött-röra då det var flikig men i menyn står det laxpibil…vad det nu än var så smakade allting NADA!. Man fick 3 limekryftor och jag körde slut på de eftersom jag hittade inte salt. Det är dyrt med lime så de sparade in på annat… Nu verkar jag vara överdrivet kritiskt om det hela men ansta gången gills icke sa nicke! De söker nu nya kockar så vi får hoppas att det blir ändringar.

Sedan gick vi vidare till BrewDog bar och där var det bara “fin-öl” och no no stor-stark! Hit går du om du gillar microbryggda smakrika öl som IPA och Ale men även mjöd från kranen. Var beredd på att det är saftiga priser bara.

IMG_5760.JPG

Här står 2 beerstudio IPA och en beerbibliotek lager 🙂

Kom hem strax efter midnatt och inte så farligt vingligt… Voltaren dagen efter och skyllde på muskelvärk efter en runda på Nordstan bland alla stirriga julklappsjägarna. Bortsett från att varken maten eller drinken smakade nada så var det trevligt med gänget men ” no más” Puta Madre!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge