Sicken tjat och bråk nu på morgonen! 

Igår kollade vi på ett picknickbord och på en bild såg Tilda ett tält . Då…”Det är som Tildas, var är Tildas TÄÄÄLT?”. Hon kom plötsligt ihåg princesstältet jag köpte, hon älskade att krypa in och leka i den. Den gick sönder och vi slängde för ett halvt år sedan.


När hon vaknade så tjatade hon med ”jag vill ha, jag vill ha, jag vill ha mitt tält….farfar köpa!”.  Jo, farfar har redan köpt ett tält förra året och det är hos farfar. Jag sa då att hon får leka i tältet när vi kommer dit. Nej hon vill så klart ha tältet nu nu nu!

Då sa jag ”om du vill ha så måste jag ta bort ditt kök för tältet får inte plats”. Hon var snabb med ”mamma tar bort köket! Jag vill ha tält”. Asså. 

Sedan ville hon väl att vi ska trolla fram ett tält bums och att säga ärligt ”tältet gick sönder, det finns inte mer, det får inte plats”… det resulterade till att hon ballade ur en stund, vrålade ”jag vill ha täääält” och provocerade genom att ligga och sparka på sänggaveln. 

Måns flikade in och frågade om de ska gå kolla på Daniel Tiger. Tilda hoppade ner från sängen och sa ”Elsa”.  Inget mer tjat om tält idag får vi hoppas. Det gäller väl också att inte ge efter. Att man ge något när hon inte tjatar om att få det. Eller får henne på andra tankar fort.