Det känns som att jag kommer efterlysa om vart vi kan hitta svampar runtom Göteborg varje år genom mitt blogginlägg haha!

Foto: @Michael Krikorev – Svampguiden


Det har ju regnat mycket de senaste dagarna. Nu har vi ätit en sen-frukost och jag slängde ur mig att vi kanske ska åka och plocka svamp! Jaaa det är ville Mån, och Tilda vill också men Tilda sade ”vi ska bara pärla lite först!”. Hon och pappa pärlar ihop, det har blivit deras nya hobby.

Observera att Måns har tagit min nya pincett som har en smalare grip… den är tydligen bra för pärlorna ?


Men vart kan vi åka och plocka svamp?

Vi var på ett ställe förra året där vi fick tips av vår granne vi hittade inga svampar. Men hur som helst ska det bli en kul familjeutflykt. Nu är bilen fixad igen för batteriet tog slut och Måns har fixar den själv så vi borde kunna komma iväg idag. Först sa jag att vi kunde åka till IKEA(!) och Måns brukar inte vara så glad för det, så många men kanske är… typ ”ja älskling, jag vill så gärna åka till Ikea!”. Hur många män brukar säga det?

Får se om vi kommer iväg och om det blir några svampar hmm…