Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Tildas utveckling å uppfostran

Lästid: 2 min

Det är tre månader kvar tills Tilda fyller 2 år.
Det går som en räls med Tildas utveckling och språkutveckling. Hon har kört många meningar och lagt ihop ett och annat själv. Speciellt när hon vill något då drar hon fram allt hon kan och när hon inte vill så säger hon det mycket tydligt.

Språkutveckling
För två veckor sedan körde hon med “viiiill inte” å hela julhelgen fick vi höra å det utvecklades till “ja vill inte”. När vi kom till mina föräldrar i söndag så drog hon till med “jag vill inte haaaa!” Det stör mig lite när hon håller på säga de meningar ofta och hon är trotsig… mycket trotsig mot oss föräldrar och är jättesnäll mot mormor å morfar…eller så har mormor pli på henne. Hon har slutat säga tack och jag försöker ändra på det, att hon måste säga tack eller nej tack. Hon har många gånger vägrat och ibland sagt “khab Khan Khaa” på thai men med lite protest.

När Tilda trotsar å pappa säger ja och mamma nej!
Tilda brukar få sin vilja genom nuförtiden. Jag är alltid “bad cop” mamma å pappa spelar “good cop”.

Jag blir extra arg på Måns han ger efter så fort…
….när Tilda häromdan ville inte sitta i vagnen å ville bli buren. Måns ville att hon skulle sitta men klarade inte av att sätta henne på plats för att hon trotsade å ålade. Då var han snabb med att ge efter och sa ok å fortsatte bära henne. Jag sa blank nej, satte henne i vagnen och lät henne skrika hela vägen hem om hon ville.

…och som igår kväll när Måns skickade Tilda till att hämta godis. Han sa vars godis och hon gick å letade å morfar trodde hon ville ha godis men sa “imorn, sen” å hon kom med en oöppnad Aladdin. Måns funderade sen om det var bra idé att öppna den för Tilda skulle tigga. Sedan blev det ju att Tilda fick en bit MEN hon fick inte välja själv å då ballade hon ur med skrik å gråt. Hon kastade iväg chokladen som hon fick. Då sa jag att hon inte fick ta nåt alls. Vad hände då? Måns sa ok direkt och med ” vill du ha en annan, byta?” Ungen är absolut inte dum! Tog en ny bit och behöll den andra å vägrade ge tillbaka å sprang iväg. Måns blev lurad och sa att hon lurade honom.

Sedan har Måns lärt Tilda säga “mamma dum” och “pappa snäll”! Det är verkligen inte ok även han tycker att det är kul. I och med Tilda lär sig ord och meningar fort så bör vi vara noga med vad vi säger!

Jag är hård. Jag klarar av att höra skrik och gråt å vara boven. Just nu funkar inget när jag tycker att Måns ändrar på allting för att han klarar inte av att hantera Tilda och gett efter för lätt. Hon äger honom!

IMG_0488.JPG
Nyårsafton: Tilda åt hummer med vitlöksbröd och från ostbrickan…

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge