Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Tildas nya ord

Lästid: 2 min

Jag säger inte att mitt barn är supersmart men hon är i alla fall snabb med att lära sig nya ord eller ta till sig saker. Alla barn utvecklas olika fort ja.

Idag var det “neeh eh!” å det har hon inte sagt innan. Varje morgon när hon vaknar så är det nåt hon försöker säga. Hon testar verkligen sig fram.

Just nu är det ju de ord som hon kunde innan dvs kissa, bajs, bajsa, blöja, bada, majs, fafa, tack tack, muu, plaa (=fisk) plus att hon kan säga “bye bye” å vinka hejdå 🙂 Men andra ord som Pai (=gå) har hon typ testat säga “fai (=lampa, ljus) å så blir det “baajs”… Allting slutar med “kiss” eller “bajs” hahha. Hon har sagt så mycket “bajs” så att hon t.o.m sade det i sömnen! Prutt är också “bajs”.

Nytt ord i veckan som hon har kört hela tiden å gärna upprepande gånger med gester är “borta“. Hon säger när saker å ting är “bååårthaaa!” Å så med både “händer i luften-gesten”.

Förutom nya ord så är hon ju duktig på att leka tittut och hon har typ t ex sprungit in i lägenheten före mig när vi har varit ute, å hon gömde sig bakom dörren å hoppade ut å försökte skrämma med ett “wääääh!

Annars så har hon lärt sig säga “Mim“…antar att det är “min” å så “mer“…det ska vara mer av allting.

Sedan har det underlättat mycket när hon säger “naam (=vatten/vätska)” och “nom (=mjölk/välling)”. Att hon verkligen dattar vad vatten är och inte bara något man dricker. Hon säger “mer, naam” i badet å ville ha rinnande vatten när hon badar! Hon såg på tv att det var en sjö och forsande vatten å sade då “naam, naaam, naaaam”.

Nu när hon ska börja förskolan så får jag nog ge en lista till personalen så att de fattar vad hon säger.

Å så är det mycket “neeeeej“, “jahh“… Och hon förstår mycket väl när man pratar med henne att hon ska hämta nåt och lämna till hon…å såklart när hon inte får göra nåt men hon viftar med fingret tillbaka å säger “ajabaja” mycket tydlig också!

Det bästa är nog “yaay (=mormor)” och när hon säger det så gör hon en thai wai-gest dvs slå ihop båda händer som när man tillbe något.

Vilka ord älskar ditt/dina barn att säga? 🙂

“Bortaa!”, Tilda 5 mån.

image

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge