Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Tildas första tandläkarbesök

Lästid: 2 min

Jag hade bokat in Tilda i maj men hon blev sjuk så det blev inget med det. Det skulle ändå bara vara en infoträff i grupp, inget undersökning eller så sa de i alla fall i luren.

Nu har det öppnat en ny Folktandvård i Kvillibäcken och det är jättenära. Jag mailade förra och bad om en tid om de har något sådan infoträff. Vi fick tid idag kl.14:30 och det skulle bara ta 20 min.

Tilda blev råförkyld i söndag så jag ringde de igår och frågade om vi ändå ska komma eller hur de brukar göra. Så länge Tilda inte har halsont eller nåt så går det bra… De ska bara kolla munnen och hur många tänder hon har fått typ. Å förmodligen säga ajabaja till mig för att vi låter Tilda nattäta sin välling. Hon gillar sin välling.

Och hur sjutton vet jag om Tilda har halsont?

IMG_6263.JPG

I alla fall, vi träffade tandläkaren. Tilda var blyg med nyfiken. När hon tog fram en stor grön krokodil med många tänder och tandborste å visade hur vi mamma skulle borsta tänderna så blev hon nyfiken. Satte sig snäll i mina knä och tandläkaren kunde få en skym av Tildas 10 tänder uppe å nere. Hon gapade inte stort haha.

Domen var som väntad. Skuta med välling under natten och drick mer mjölk till måltiderna! Vi ger inte mjölk till maten, bara vatten för Tilda bara häller ut och gör soppa av maten.

Vad mer? Jo, hon frågade om jag lagar mycket thaimat och ger henne… Hon tänkte på sockret, att det är mycket socker. Öhm… Jag sockrar inte maten, inte mer än en italienare skulle sockra son tomatsås! Allt thaikäk är inte sött. Jag tror nu fattar hur jag tänkte då vid frågan. Många thairestauranger (och kina) använder mycket glutamat och socker. Märker direkt om det är glutamat för läpparna blir torra och mycket törstig blir man.

Nåja, nu är det avklarat och vi är nog inte de ända föräldrar som har barn som älskar sin välling och vill snutta med flaskan på nätterna.

Tilda gillar min nya eltandborste och hon borstar faktisk tänderna med den. Dock är hon lite för liten då eltandborstar för barn är från 4-5 år om jag inte har sett fel, kanske 7 år till och med.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge