Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Tildas första skoldag i förskoleklass!

Tildas första skoldag i förskoleklass!
Lästid: 2 min

Då har dagen kommit som Tilda hade väntat på, att få börja i skolan! Hela Göteborg började idag tror jag. Så både Tilda som har fyllt 6 år och kusinen Philip som är 5 år har börjat idag.

Tilda började på fritids förra veckan och vi valde att hon skulle gå onsdag till fredag. Så hon lärde känna nya vänner men hon hängde mest med sin bästis Isabella från förskolan som även går i samma klass. Isabella är också halv thai.

Jag följde med Tilda när hon skulle började på fritids och stannade fram till lunch och testade skolmaten också. Sedan ville Tilda att jag skulle gå haha!

Skola på riktig

Vi fick inte säga att hon ska gå i nollan. Tilda rättar oss direkt att det heter förskoleklass ?

Självklart följde jag med Tilda på första skoldagen. Vi frågade vem hon ville ha med. När vi kom till skolgården så tyckte Tilda att det var väldig många barn. Vi hittade till Tildas fröken som stod med en blå skylt med B. Tilda går i den Bästa-klassen haha!

Rektorn drog igång lite dansmusik i högtalaren och vissa föräldrar dansade med barnen. Rektor höll inget tal. Vi var där kl.8 men gick inte in förrän 8.45. Tilda var så otålig och undrade vad vi väntade på. När det var dags att tåga upp till 4e våningen i byggnaden så stannade jag och flera föräldrar kvar och var med i klassrummet när de hade samling och satt som en ring. Vissa barn var ledsna och hade separationsångest.

Sedan blev det som en vanlig dag på förskolan men med mer struktur. Tilda har 5-6 vänner från förskolan i din klass och det var planerad så att barnen skulle känna sig bekväma. Vi föräldrar sade hejdå när de skulle ha aktiviteter med att skriva sitt namn och fixa pärm osv.

Tilda sa i allafall när jag hämtade henne att hon gillar skola och det är godare mat än på dagiset ? Sedan berättade Tilda att hon saknade Penny för hon har inte lekte med Penny nästan hela helgen då hon sov hos kompisen en våning upp och hon var här och sov också.

Ikväll lade Tilda sig kl.19.30 efter att hon hade ätit och duschat själv. Hon har även sovit i sin säng sedan 1 augusti för hon tycker att hon är stor tjej nu men hon vill ha godnatt musik på hela natten och ljusslingan tänd.

Liten blir stor ?

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge