ReceptTagged , , , ,

Tildas Amerikanska Pannkakor

Pannkakor & plättar

Tilda brukar slänga ur sig att hon vill ha pannkakor eller vad hon vill äta. Ibland finns det hon vill ha hemma, ibland inte. Pannkakor har vi fått göra ganska ofta nu så det är dags för ett recept som jag kan på stående ben 🙂

Tilda säger ofta att hon är hungrig trots att hon åt inte så länge sen. Hon är mest sugen på allt möjligt. Det är bara bra att hon vill äta tänker jag. Dock är det lite tröttsamt att det är alltid någon som vill äta. Om Tilda och Prim ser att vi vuxna äter något så är de ganska intresserade av att smaka. Prim är rätt duktig på att göra ljud t ex när jag står med henne i famnen och jag klunkar i mig vatten, då gör hon ljud eller knuffa/banka till mig på bröstkorgen och vill också dricka. Bra att Tilda och Prim är nyfikna på mat men som många barn är så kan Tilda kommentera utan att har smakat, att hon inte gillar något. Ibland ändrar hon sig fort med “Mmm jag illar det” efter att vi har övertalat henne.

Plättar var i alla fall på Tildas frukostlista i flera dagar nu. Hon brukar veta vad hon vill men kan inte riktig sätta ord på det som t ex pannkaka. Vi måste fråga henne vad hon menar med pannkaka och då var svaret “små, platta, som man kan rulla”, alltså tunna svenska pannkakor. När hon säger “plätta”då menar hon amerikanska pannkakor och gärna små och det är ju skoj att mamma kan rita med smeten så att hon kan gissa vad det är för figurer 🙂

plättar
Tilda såg en elefant, vad ser du? 🙂

Vaniljyoghurtsplättar

Jag passade på att rensa i kylen. Igår körde jag med Valio vaniljyoghurt och idag med gräddfil. Konsistensen blev fluffig som amerikanska pannkakor men degig i mitten när de har svalnat. Självklart kan man använda mjölk eller annat laktosfri. Alla vet väl hur man gör pannkakor? Detta receptet kan jag utan till men det är bara googla annars 🙂

 

Tildas Amerikanska pannkakor

Du behöver:

1 ägg
2,5 dl Yoghurt/fil/gräddfil/mjölk
2,5 dl Vetemjöl
1 msk Bakpulver
1 msk Vaniljsocker
1 nypa salt
(1 nypa socker)
50g (3 msk) smör/olja, smält

Tillägg: 1 – 2 bananer, tärnade

Så gör du:

Blanda torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop ägg och yoghurt/fil/gräddfil/mjölk. Häll över torrblandningen i ägg- och yoghurt under omrörning. Tillsätt fett. Låt smeten vila i 10-20 min (om du kan). Stek pannkakorna på medellåg värme, 5 av 10 hade jag. Vänd plättarna när de har bildat små hål och nästan stelnat.

Tilda äter gärna pannkakorna med jordgubbssylt och vispad grädde.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge