Det går så fort nu. Och fort går det att lära Tilda nya ord och saker!

Varje dag när hon vaknar så säger hon ett nytt ord, ibland tydlig, ibland får man lyssna efter, ibland är det thai, ibland svenska. Jätteskoj!

Dessutom så är hon mycket bestämd liten dam. Hon skakar på huvudet direkt när hon inte gillar youtube-filmen vi spelar för henne. Hon gillar inte Babbalarna så mycket nu och Imse vimse är den enda låten jag kan å det gillar hon fortfarande tack och lov. Hon visar också “ajabaja” genom att vifta med pekfingret lite mer nu när hon inte vill att man ska göra nåt på henne. Hon pussar andra barn! Hon pussar inte mig så mycket men hon har börjat med det i alla fall.

Här kommer några ord som hon har sagt mer eller mindre av under veckan.

Hej

Fafa

Häromdan dan vaknade hon och sa “fafa, fafa” och jag antog att hon sade farfar, även hon gillade inte att vara i farfarsfamn så mycket när hon träffade sin farfar.

Shii (kissa)

Igår följde hon med mig in på toa flera gången. Hon stod och tittade på mig när jag satt och pinkade. Så jag gjorde ljudet “shiii shiii” precis som det låter när man kissar och så heter det också på thai, i alla fall ett av många thai-ord för kissa – shii. Så efter det följde hon med mig in på toa senare å stod och typ hejade genom att säga “shii shii” medan jag satt och kissade.

Bölöjah – blöja

bajs! 

Naam – vatten

Hon sade det mer tydligt idag när hon satt i Måns knä å ville ha vatten, så Måns måste vara mer lyhörd.

Merh! Mera!

Bästa ordet hon vet just nu tror jag, eftrrsom det funkar och hon får mer av något.

Ner

Det sade hon idag också när hon ville ner.

Babba

det är inget nytt men västa va hon kan tjata med Babba babba så fort hon vill leka med ipad

Tilda hos Fafa och försökte mangla in sig i ett dukslag…

image